- I morges fikk vi en feil på en transformatorstasjon vest for Høyskoleparken. Det gjorde at 27 000 var uten strøm i en periode, sier kommunikasjonsrådgiver Tore Wuttudal i Trønderenergi til Adresseavisen.

Problemene startet klokken 06.22, kan man lese på Trønderenergis nettsider. Adresseavisen har blitt varslet om strømbrudd fra beboere over hele byen.

Klokken 08 hadde alle kundene fått strømmen tilbake.

- Det har vært røykutvikling i Paulinelunden transformatorstasjon vest for Høyskoleparken. Vi kom oss ikke inn før brannvesenet kom til stedet. Nå er strømmen lagt om, og vi jobber med å finne årsaken til strømbruddet, sier Wuttudal.

Hevet til gul beredskap

Ifølge flere tips til Adresseavisen ble også sykehuset uten strøm. I slike tilfeller blir sykehusets reservestrøm slått på umiddelbart.

- Vi hevet beredskapen i en kort periode til vi hadde skaffet oss oversikt. Ingenting tyder på at det skjedde noe som følge av strømbruddet. Vi var raskt tilbake til normaldrift, sier kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne ved St. Olavs hospital til Adresseavisen.

Trafikklys var borte

Student Kristoffer Georg Aase var ved Studentersamfundet da strømmen gikk rundt klokken 07.20.

- Alt lys er borte her. Også trafikklys. Det strekker seg så langt jeg kan se fra Samfundet og ned til Nidarosdomen, sier Aase.

Trafikklysene ble ganske raskt tent igjen.

Trafikklysene ved Samfundet i Trondheim var borte en periode rundt klokken 07.30. Foto: Kristoffer Georg Aase

Politiet hadde klokken 07.50 ikke fått inn noen meldinger om hendelser som følge av strømbruddet.

- Vi er orientert om at strømmen har vært eller er borte i deler av byen og har vært i kontakt med Trønderenergi som jobber med å løse problemene. En del gatelys har vært rammet og vi er litt spent på om det kan skje noe som følge av det, sier operasjonsleder Kamilla Engen i Trøndelag politidistrikt.