Fylkestingsvedtaket skuffer lektor og koordinator for særskilt språkopplæring ved Thora Storm videregående skole, Maja Myrvold.

- Min umiddelbare kommentar er at jeg synes det er trist at de sier alle minoritetsspråklige elever skal få et like dårlig tilbud, sier hun.

Da fylkestinget behandlet saken om det videregående opplæringstilbudet i Trøndelag for de neste to årene torsdag var spesialklassen ved Thora Storm videregående skole i Trondheim gjenstand for debatt.

Tilbudet har tidligere blitt omtalt som skolens største suksesshistorie og elevene kan vise til helt eksepsjonelle resultater. Avgangsklassen våren 2017 utviklet seg fra å skrive og snakke norsk på et lavt til middels nivå, til å prestere på høyt nivå i flere fag. Blant annet fikk de femten elevene 4,2 i snitt på skriftlig norskeksamen, og blant dem som kom opp i norsk muntlig fikk tre karakteren fem, og to karakteren seks. Elever fra klassen fikk også førsteplass i DNB´s Gründercamp.

Et forslag fra partiets Rødts Tor Berg om å videreføre en spesialklasse ved Thora Storm videregående skole, med femten minoritetsspråklige elever, ble stemt ned. Det ble satt opp mot at det bare i Trondheim finnes 200 minoritetsspråklige elever som burde få samme tilbud. Det ville i så fall kostet 12 millioner kroner.

Så du denne? Ildsjeler fra Thora Storm foreslås som Årets trønder

Krfs Karin Bjørkhaug fikk likevel med seg et enstemmig fylkesting på at spesialtilbudet må evalueres.

- Det er et godt tilbud. Å bare legge det ned vil være å la alle de erfaringene som finnes gå tapt. Å evaluere det er et å ta vare på det. Vi må ta vare på det slik at flest mulig kan få del av det, sier Bjørkhaug

Karin Bjørkhaug (KrF) fikk med seg fylkestinget på at tilbudet må evalueres for å bevare kunnskapen.

Hun begrunner vedtaket om å legge ned klassen med at det brukes store ressurser på få elever.

- Jeg kan ikke slå meg til ro med at man skal bruke mye penger på noen få, mens resten ikke får noe tilbud. Vi må lære av dette og bruke midlene og kunnskapen til beste for flere, sier Bjørkhaug

Stolt av resultater: - Vi har fått til et svært godt tilbud for minoritetselever, sier lektor og koordinator for særskilt språkopplæring, Maja Myrvold. Foto: Espen Bakken, Adresseavisen

Det beroliger likevel ikke Maja Myrvold ved Thora Storm videregående skolen.

LES HER: Minoritetsungdommer får gå på skole med norske ungdommer

- Det er dumt at fagmiljøer som anstrenger seg for å finne gode løsninger får ødelagt opplegget. I realiteten er dette småpenger. I et samfunnsperspektiv er dette et billig tilbud dersom det får ungdommene gjennom et skoleløp og sikrer god utdanning, sier hun.