Strømbruddet tok TV-signalet

Strømmen var borte i store deler av Trondheim torsdag morgen sørget også for svarte TV-skjermer

Klokken 08.10 var det bare 968 kunder som var uten strøm, ifølge Trønderenergi.   Foto: skjermdump fra Trønderenergis nettsider.

Saken oppdateres.

Klokken 08.53 torsdag meldteTrønderenergi at alle kundene som var rammet har fått strømmen tilbake. Men ikke alle fikk inn TV-signalet.

En Canal Digital-abonnent på Nardo melder om at kabel-TV der har vært ute av drift store deler av dagen. Ifølge pressevakt Christine Meek i Canal Digital skyldes det en følgefeil etter strømbruddet. Operatører har jobbet med saken i hele dag, og feilen skal nå være rettet. Skulle noen nå fortsatt mangle TV-signal må de ta dette direkte med kundeservice, opplyser Meek.

Adresseavisen fikk torsdag morgen telefoner fra både Fossegrenda, Risvollan, Steinan og Ila om at strømmen forsvant cirka klokken 05.30.

12 000 husstander

- Det er litt over 12 000 husstander som er rammet. Det har oppstått to feilsituasjoner ved to viktige trafostasjoner, hva som har skjedd vet vi ikke ennå, men vi jobber med saken, fortalte kommunikasjonsdirektør i Trønderenergi, Bengt Eidem, like før klokken 06.00.

Det er ifølge Trønderenergi i trafostasjonene i Fossegrenda og i Vestbyen hvor disse feilsituasjonene har oppstått.

Hørte smell fra trafostasjon

En adressa.no-tipser forteller at han hørte en eksplosjon i Fossegrenda like før strømmen forsvant.

- Det var et kraftig smell fra trafostasjonen cirka klokken 05.30. Så fikk jeg SMS fra Trønderenergi om at det var strømbrudd. Nå like etter klokken seks smalt det igjen, forteller Øyvind Bromstad, som bor bare femti meter fra trafostasjonen.

Klokken 06.28 forteller Bromstad at strømmen er tilbake i Fossegrenda.

Komponentfeil

Klokken 08.17 var fortsatt 968 kunder uten strøm.

- Dette er kunder i Midtbyen, Ila og Trolla. I de andre bydelene har vi klart å koble om slik at de får strøm fra andre steder enn de strømstasjonene hvor det har oppstått feil. Vi håper at alle har strømmen tilbake før klokken 09.00. Det kan ta kortere tid og det kan ta lengre tid, sier Bengt Eidem i Trønderenergi.

- Vet dere hva som var årsaken til strømbruddet?

- Det er sannsynligvis en komponent mellom Strinda og Fossegrenda som har røket. Smellet som mange har hørt kan tyde på at denne komponenten er på linja nært trafostasjonen i Fossegrenda, sier Eidem.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Det var ved denne trafostasjonen i Fossegrenda at naboer hørte en eksplosjon torsdag morgen. 
        
            (Foto: Øyvind Bromstad)

Det var ved denne trafostasjonen i Fossegrenda at naboer hørte en eksplosjon torsdag morgen.  Foto: Øyvind Bromstad

På forsiden nå