- Det merkes at det er ekstra mye folk i marka i dag, ja, vi har hært at folk har støtt i kø helt fra før Baklidammen, sier Anne Valseth ved Elgsethytta.

At det er kø, merkes først og fremst på tidspunktet folk kommer fram til Elgsethytta.

- Vanligvis kommer det støre trøkket i 11.30-tida, men i dag drøyde det til mellom 13 og 14 før den ble virkelig mye folk her, forteller hun. Hun mener å merke at køene er blitt verre etter at det ble ny lysregulering i krysset ved Byåsen Butikksenter.

- Trenger flere parkeringsplasser

- Det er synd det blir kaos, og det trengs definitivt også flere parkeringsplasser de helgene det faktisk er snø, mener hun.

Men når folk først kommer fram, har ikke humøret tatt skade av kaotiske trafikkforhold, ifølge Valseth:

- Nå står køen ut på gårdsplassen her, og alle er i godt humør.

Første åpningshelg for alpinbakken

Den store utfarten skyldes nok mye det flotte vinterværet, men også at alpinbakken i Vintervannskleiva åpnet for første gang på fem år denne helga.

Adressseavisens fotograf Richard Sagen forteller at det har vært spesielt mye folk ute på tur i dag.

- Det sto heldigvis ikke biler i selve veien, men det var til tider kaotisk og køen stoppet enkelte steder helt opp. Ved Storsvingen sto det stille i flere minutter, sier Sagen. Han forteller også om stappfulle parkeringsplasser, men med vakter som sørger for at det hele glir så godt som mulig.

Selv om mange valgte bilen, var det også mange som tok beina fatt langs veien med ski og akebrett, og bussene var stappfulle.

Vel fremme var det yrende liv i Bymarka, her Skileiken ved Skistua. Foto: RICHARD SAGEN
Mange valgte å ta beina fatt i stedet for å stå i bilkø. Foto: RICHARD SAGEN
Noen måtte ha dyttehjelp for å komme helt opp til Skistua. Foto: RICHARD SAGEN