Frykter trafikkaos i Bymarka

450 barn skal i helga delta på skikurs ved Skistua.

Det var lange køer og fulle parkeringsplasser i Bymarka sist lørdag. Slik så det ut på parkeringsplassen ved Henriksåsen.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Skal du på skitur i helga, gjør du lurt i å velge en annen vei til marka enn Fjellseterveien. Trondhjems skiklub arrangerer nemlig de årlige barneskikursene på lørdag og søndag, og som vanlig betyr det en invasjon av små skiløpere i Bymarka.

Og de blir gjerne kjørt av ivrige foreldre.

- Ta buss!

- Vi har 450 barn som skal delta på skikurs. Det vil bi mest rush på morgenkvisten. 300 av disse skal delta på kurset som starter klokken 10.30, sier Line Selnes, prosjektleder i Trondhjems skiklub.

De har bedt deltakerne på skikurset om å benytte seg av buss, men vet av erfaring at mange også ønsker å kjøre egen bil helt frem.

- Det er veldig mange som kjører selv. Da oppfordrer vi til samkjøring, og vi henstiller til å parkere på Lille Gråkallen. En må også beregne god tid, og være forberedt på kø, sier Selnes.

De siste årene har det ikke vært store problemer med trafikkavviklingen til skikursene, men det skyldes at det har vært lite snø i marka. Derfor har skikursene hatt marka stort sett for seg selv. Slik vil det nok ikke bli i år.

- Nå er det fantastiske forhold i Bymarka, så til helga tror jeg det blir ekstra rift om parkeringsplassene, sier Selnes.

Anbefaler alternativer

For første gang på fem år er alpinbakken i Vinterkleiva åpen. Det gir også økt trafikk.

- Sist helg var det lange køer i Fjellseterveien. Det var folk som stod en halvtime i kø på vei ned på ettermiddagen. Dette er litt uvant, sier Selnes.

LES OGSÅ: Lange køer og fulle parkeringsplasser

- Vil du advare folk mot å ta bilen til Storsvingen eller Henriksåsen?

- Jeg vil anbefale folk å gå fra nedre deler av Bymarka. Nå er det mye snø og fantastiske forhold helt ned til boligområdene. Da trenger en ikke stå og trøkke oppover Fjellseterveien. Det kan også være lurt å tenke alternativt når en skal ut på tur. Det er så mange fine områder. Dagens løype går for eksempel på Jervskogen i Malvikmarka, sier Selnes.

Hun ramser opp flere gode alternativer: Lavollen, Ferista, Lian, Granåsen eller Ringvål. Dagens løype har start på Sveberg i Malvik.

Er du i tvil om det er løyper, er det bare å sjekke Skisporet.no.

Sol og kaldt

Værvarselet for helga er lovende, med håp om solglimt både lørdag og søndag. Men det blir kaldt.

- Vi skal holde barna i varmen, lover Selnes som gleder seg til å ta imot skiglade barn i helga. Som vanlig har det vært rift om plassene.

- Det er mange som ikke har fått plass, så vi skulle gjerne hatt flere kurs. Men vi har ikke nok instruktører, sier Selnes.

Line Selnes t.v. og Gry Haug Binde i Trondhjems skiklub er klare for barneskikurs i helga. 
        
            (Foto: Marit Langseth)

Line Selnes t.v. og Gry Haug Binde i Trondhjems skiklub er klare for barneskikurs i helga.  Foto: Marit Langseth

På forsiden nå