- Det er funnet en død person i kjelleren på en boligblokk. Vi anser dette som et mistenkelig dødsfall, sa politiets innsatsleder Thor Inge Aas til Adresseavisen tirsdag ettermiddag.

I en pressemelding fra Trøndelag politidistrikt like etter klokken 20.00 tirsdag, opplyses det at den avdøde er en mann. Etter det Adresseavisen erfarer skal mannen ha blitt funnet i det som har vært brukt som et søppelrom i blokka.

Ved 22-tiden opplyser politioverbetjent John Ola Volden at vedkommende er obdusert og identifisert.

- Vedkommende er en mann i 30-årene. Han er ikke hjemmehørende i Trøndelag. Vi jobber nå med å varsle de pårørende, sier Volden.

- Ingen mistenkt

«Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig. Ingen er mistenkt i saken. Politiet gjennomfører teknisk og taktiske etterforskingsskritt. Avdøde vil bli obdusert i løpet av kvelden», skriver politiet i pressemeldingen som ble sendt ut ved 20-tiden.

Personen ble funnet i Midtbyen i Trondheim.

Funnet av håndverker

Det var klokken 14.46 tirsdag at politiet fikk melding om den livløs personen

«Mannen ble erklært død på stedet. Personen er ikke identifisert», heter det videre i pressemeldingen.

Ifølge Aas var det en håndverker som fant den avdøde.

Thor Inge Aas er politiets innsatsleder på stedet. Foto: Richard Sagen

- Personen ble funnet i forbindelse med utbedring av feil på vannsystemet i blokka, sa Aas.

Politiet sperret tirsdag ettermiddag av kjelleren, og krimteknikere jobbet på stedet. Det ble også gjennomført rundspørring i blokka hvor mannen ble funnet død. Avdøde ble båret opp fra kjelleren like etter klokken 17.30 og hentet av et begravelsesbyrå.

Politiet har sperret av en kjeller etter funn av en død person i Midtbyen. Foto: Richard Sagen