- Utrolig at elgen ligger midt i boligfeltet vårt

Kristine Kummervold på Nardo har fått besøk av elg i hagen. Etter en matbit på formiddagen torsdag, tok elgen seg en blund.

Elg utenfor vinduet

Saken oppdateres.

- Det er utrolig at den har lagt seg her i hagen vår. Vi bor midt i et boligfelt og det er ikke noe skog i nærheten, sier Kristine.

19-åringen bor i Ullins vei på Nardo.

- Har aldri sett elg her

- Vi har hatt rådyr på besøk før, men aldri sett elg. Dette er spesielt og jeg skjønner ikke helt hva den gjør her midt i boligfeltet. Den ligger der og tygger og har vært her siden jeg stod opp klokken syv i dag. Det virker ikke som om den er redd, sier Kristine.

- Nå sover elgen, meldte Kristine Kummervold i 11.30-tiden torsdag.   Foto: Kristine Kummervold

Like etter at Adresseavisen snakket med henne meldte hun at elgen lå og sov på samme sted. Familiens hund, Angelika, var nysgjerrig starten, men la seg etter hvert til å sove på sofaen.

Les også: - Aggressiv elg angrep kjøkkenvinduet

- Koselig besøk

Hun synes det er moro å ha et så stort dyr rett utenfor vinduet.

- Den er koselig å ha besøk av den. Jeg kommer ikke til å gjøre noe for å få den fjernet fra hagen, sier Kristine.

Elgen har ligget i ro i hagen på Nardo i flere timer.  Foto: Kristine Kummervold

 

Les også: Gode råd var dyre da rådyret satt fast i Alice og Jan Eriks gjerde

Vanskelige forhold for elgen

På grunn av dyp snø og kulde har elgen i det siste trukket ned fra skogen og inn mot bebyggelsen i Trondheim.

- Spesielt de siste 14 dagene har vi hatt mye elg i området Dragvoll-Steinan og Othilienborg-Nardo. Viltpatruljen får mye meldinger om observasjoner av elg i bebygde områder i Trondheim. De har det samme problemet i andre områder også, for eksempel i Oslo-traktene, sier naturforvalter i Trondheim kommune Morten Haugen.

- Dette er spesielt og jeg skjønner ikke helt hva den gjør her midt i boligfeltet, sier Kristine.  Foto: Kristine Kummervold

 

Så lenge dyrene ikke er aggressive eller utgjør en fare for seg selv eller andre samfunnsinteresser får de gå i fred.

- Vi oppfordrer folk til å melde ifra om observasjoner i nye områder. Ikke oppsøk elgen. La dyrene være i fred og meld fra til politiet på 02800 dersom de er aggressive. Vi ønsker ikke å ha elg inne i boligområder, men på grunn av værforholdene nå avventer vi litt så lenge dyrene ikke oppfører seg truende. De holder seg som regel i ro, spiser og sparer krefter, sier Haugen.

Les også: Hurra for ville byboere

På forsiden nå