Kristoffer Løkberg scoret Ranheims første eliteseriemål siden 1956 i serieåpningen mot Stabek mandag. Siden banket han inn enda ett og de to siste satte Michael Karlsen.

Og som om ikke stemningen på tribunen allerede er skyhøy, skal supporterne få enda en låt de skal få løfte laget videre med.

Inspirert av romerne

Per Kvistad Uddu har nemlig laget klubbsangen «Ranheim, Ranheim, Ranheim», som ble spilt inn i garderoben på Ekstra Arena onsdag kveld. Her synger Ranheim mannskor sammen med spillerne og ledere i klubben.

Per Kvistad Uddu arrangerer musikken. Bak han står Ranheims trenerutvikler og æresmedlem, Stig Winsnes. Til venstre er Arve Lauritsen, styremedlem og sønn av RIL-legenden Leif «Litjn»Lauritsen. Foto: Kim Nygård

I mai i fjor var Uddu på Stadio Olimpico og hørte publikum stemme i på Romas klubbsang, under hjemmekamp mot Juventus. Han inspirert til å lage ny klubbsang til Ranheim. Roma, Roma, Roma, ble til Ranheim, Ranheim, Ranheim. Anslaget er nokså likt. Melodien minner om romernes, men teksten er Per Kvistad Uddu sin egen.

«Ranheim, Ranheim, Ranheim du er en fest. Alle e' vi trøndera. I fjæra der e' vi best!»

- Du vet det er jo en fantastisk stemning når hele stadion stemmer i. Serieåpninga mot Stabæk var nesten en uvirkelig opplevelse. Det er en fornøyelse å se når 2500 publikummere farger tribunen blå. Det viser kjærlighet til fotballen det, sier 69-åringen som selv er gammel fotballspiller.

Ranheim til evig tid

Om Roma er «den evige stad», har Uddu nedtegnet i sangen at Ranheim er «til evig tid».

- Jeg har forsøkt å fange opp den fantastiske fotballkulturen Ranheim har. Holdningene og kulturen er unik. Dette er en dugnadsgjeng. Spillerne som har jobber ved siden av fotballen og deltidslønn i klubben. Kollektivet av alle dem som bidrar frivillig. Publikum som støtter opp i lokalmiljøet. Og det er bare trøndere i start-elleveren! Santidig er det en klubb som drives fantastisk nedover i aldersklassene. Det er artig at den filosofien gir toppresultater, sier Uddu selv bidrar i på markedssida i klubben.

Han er opprinnelig fra Inderøy, men flyttet til Trondheim i 1970. I dag bor han på Bakklandet, men fotball-hjertet ligger i Ranheim.

På Norsktoppen

Per Kvistad Uddu har vært direktør for musikkonservatoriet og ledet Olavsfestdagene i ti år. Han har drevet med musikk hele livet, men mest på organisatorsida. Likevel avslører Uddu en liten hemmelighet:

- Sist jeg laga en poplåt lå den på Norsktoppen i åtte uker! Det var «Ode til gleden», fremført av Difference, ler han.

Men tross den 43 år lange slägerpausen, trøkker han til med en klubblåt for Ranheim i det de entrer eliteserien.

Ranheim Mannskor fant seg godt tilrette i spillergarderoben på Ekstra Arena.

Kjent for en rekke supportersanger

Fra før av har Ranheim blant andre supporterlåta «Ra-ra-ra Ranheim», som synges på mummimelodien. Den fremføres av skuespiller Svein Tindberg, som er svogeren til Terje Walther, speaker og huskomponist for Ranheim. Låta har havnet på bunnplassering i flere kåringer av supportersanger, noe klubben stort sett har vunnet god (?) PR på. Walter har også laget «Adecco-ko-ko-ko» og «No e' Ranheim i tippeligaen» i 2013, som ble til «Det er lang vei til tippeligaen» (på melodi av «It's a long way to Tipperary»). I tillegg har Ivar Gladsø spilt inn «Et mål for meg» på countrytonene av «Jolene».  «Forza Ranheim» har laget punklåta «Vi e' Ranheim». Og i fjor sommer laget Baard Olsen, musikklærer på Markaplassen skole sangen en opprykkssang. Og det finnes flere.

- Det blir aldri for mange klubbsanger. Og den der mummilåta er artig. Den spilles jo på hjemmekamp og blir så godt tatt imot på tribunen. Jeg vil ikke vurdere de som har vært. Heller ikke opp mot denne, sier Uddu.

I midten, mellom mannssangerne, synger angrepsspiller Joachim Olufsen ut. Foto: Kim Nygård

Veldig fornøyd

Med seg selv på synth og Ranheim-trener Svein Maalen som en Nils Arne Eggen-inspirert stemme som roper mot slutten, ble innspillingen av låta en opplevelse for dem som var med. Det hele foregikk i garderoben sammen med spillere, støtteapparat og Ranheim mannskor. (Se video i toppen av artikkelen.)

- Jeg er stolt av å kunne bidra til å binde miljøer på Ranheim sammen. Nå håper jeg koret kommer på kamp og fotballspillerne drar på korkonsert. Det er sånn man må tenke når man bygger et lokalmiljø, sier Per Kvistad Uddu, mannen med ett bein i musikken og det andre i fotballen.