Politiet i Trøndelag meldte klokken 20.30 lørdag kveld, via Twitter, at det hadde oppstått kraftig røykutvikling i Brattørkaia 11. Brann og redning lokaliserte tidlig arnestedet, og brannen skal ha oppstått i avgangshallen i bygget.

- Brann og redning meldte at det kan ha vært farlige gasser i bygget, og evakuering av eventuelle personer ble gjort. Der var det ingen, og Pirbadet ble også tidlig evakuert, forteller operasjonsleder hos politiet i Trøndelag, Ann Kristin Øie, lørdag kveld.

Brannvesenet fikk etter hvert kontroll på røykutviklingen. Foto: Vegard Eggen

Slukket brannen

I bygget befinner det seg blant annet et gynekolog-kontor og legekontor, og Politiet opplyser om at det normalt sett ikke er personer i bygget på denne tiden av døgnet.

- Det går bra etter forholdene. Vi har slukket brannen og begrenset røyken, forteller innsatsleder Marius Aasbø.

Brann og redning konkluderte med at det ikke var personer inne i bygget, og har nå låst bygget slik at teknisk kan ta seg inn i mandag.

- I kveld har vi ingen mulighet til å gå inn i bygget grunnet mye røyk. Det må derfor luftes, og vi får forhåpentligvis avklart hva som var årsaken til brannen senere, fortsetter Ann Kristin Øie.

Vet mer på mandag

Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Viola Elverum, forteller søndag formiddag at krimteksnisk ikke kommer før mandag morgen.

- Dette kan være på grunn av arbeidsforholdene med tanke på røykutviklingen, men også da det er større kapasitet på hverdagene.

Innehaver av bygget er orientert om at det ikke skjer noen teknisk undersøkelse før mandag, og har ordnet med vakthold av bygget inntil videre.

- Det er bedrifter som i utgangspunktet skal ha drift i bygget mandag morgen. De må kontakte krimteknisk for hvordan det skal håndteres, avslutter Elverum.

Dette bildet ble tatt rett etter at brannvesenet kom til stedet. Foto: Kristian Sognli