Det var under dette gjerdet at synkehullet oppsto. Det er fylt igjen, og veien vil bli åpnet i løpet av torsdag ettermiddag. Foto: FRANK LERVIK

Høgskoleringen ved Gløshaugen i Trondheim blir tidligst åpnet fredag formiddag. Som følge av synkehullet ved NTNU må rute 5 og 22 kjøre alternativ rute via Lerkendal.

Skal undersøkes nærmere

Rute 5 er den mest trafikkerte strekningen AtB har i sitt rutenett. Høgskoleringen har vært stengt etter at synkehullet ble oppdaget i 15-tiden onsdag ettermiddag.

- Det ble oppdaget under arbeid med uttrauging av den nye veien. Vi vet ikke hvor stort det er eller årsaken til det ennå, men vi skal åpne opp området og en geotekniker skal se på det i løpet av torsdag, sier Geir Thomas Berg, som er byggeleder for Trondheim kommune.

Onsdag kveld og torsdag formiddag har man opprettet en veitrasé på siden av området der hullet ble oppdaget.

- Bussene starter ikke å gå over Høgskoleringen før fredag morgen, sier Berg torsdag ettermiddag.

Ifølge studentavisa Under Dusken er det et overvannsrør som har krakelert.

- Vannet har så vasket ut grunnsteinen og dette har forårsaket synkehullet, forklarer Berg til studentavisa.

Alternative ruter og holdeplasser

Holdeplassene Gløshaugen i begge retninger samt Prestegårdsjordet betjenes ikke i perioden, skriver AtB på sine nettsider.

Holdeplassene Høgskoleringen og Studentersamfundet 2 blir ikke betjent av rute 5 og 22, men kun rute 63.

Det foregår en god del anleggsaktivitet ved Gløshaugen for tiden. Foto: FRANK LERVIK

Her kan du se hvilke alternative bussholdeplasser som er aktuelle:

Foto: atb

For øyeblikket foregår det en stor utbygging i området. Entreprenøren Peab bygger kollektivfelt og sykkelvei gjennom universitetsområdet Gløshaugen. Byggherre er Trondheim kommune. I Høgskoleringen bygges en ny, stor stasjon for superbuss. Plattformene på hver side av veien får en lengde på 40 meter, og det blir varme i bakken.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter