På oversikten over innmeldte feil på veinettet i Trondheim kommune er det mange røde prikker for tida.

Det er for tiden mange oppdrag for Trondheim bydrift på grunn av skader på veinettet. Foto: Skjermdump fra Trondheim kommunes veivarslingstjeneste.

Prikkene symboliserer feil og mangler som ennå ikke er utbedret.

Lørdag morgen fikk politiet i Trondheim melding fra en trafikant på Byåsen om et ekstra farlig hull i Karolinervegen på Byåsen.

- Det kommer en del slike meldinger til oss når våren kommer. Vi har meldt fra om dette hullet til Trondheim bydrift som skulle ta affære, forteller operasjonsleder Kirsten Bergstrøm ved Trøndelag politidistrikt.

Hullet har oppstått mellom to avløpskummer i Karolinerveien på Havstein. Foto: Frank Lervik

Og tidlig lørdag formiddag var Trondheim bydrift på plass for å se på hullet i Karolinerveien.

- Vi har satt opp en sperrebukk og vil etter hvert fylle igjen hullet med asfalt. Vi tar også kontakt med vannvakta i kommunen fordi hullet ligger mellom to avløpskummer, forteller vaktleder Ståle Bjerken i Trondheim bydrift.

Ifølge Bjerken er det naturlig med en del veiproblemer når telen i jorda går. Slike hull som det i Karolinervegen er imidlertid ikke så vanlig.

- Slike synkehull ser vi ikke så mye av. De oppstår som regel når det er vannlekkasjer i nærheten. Det fleste skadene vi reparerer er mindre alvorlige, sier Bjerken.

En oversikt over innmeldte feil, og muligheten for å melde inn feil selv, finner du på Trondheim kommunes hjemmesider.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter