Fortsatt alvorlig for brødre etter drukningsulykke i Nidelva

Fredag ettermiddag var tilstanden fortsatt  alvorlig for de to brødrene på 17 og 20 år som ble hentet opp av Nidelva i Trondheim torsdag.

Mannskaper fra nødetatene på stedet der to personer ble hentet opp fra Nidelva torsdag ettermiddag.   Foto: Kenneth Haagensen Husby

Saken oppdateres.

Tilstanden er fortsatt  alvorlig for de to brødrene på 17 og 20 år som ble hentet opp av Nidelva i Trondheim etter å ha ligget 20 og 30 minutter under vann.

Les også: Nå skal advarsel-skilt settes opp ved Nidelva

St. Olavs hospital opplyser fredag ettermiddag at tilstanden er uendret for de to brødrene etter ulykken torsdag ettermiddag. Det betyr at tilstanden til den yngste av brødrene er alvorlig, men stabil. Tilstanden til den eldste er meget alvorlig, men stabil.

De to ble funnet i Nidelva etter at vitner opplyste at de hadde sett en person ligge i elva like etter klokken 15 torsdag. Kort tid etter ble to menn funnet og hentet opp. Hendelsen skjedde like i nærheten av Gamle Bybro.

Les også: - Nidelva er stille og vakker, men også livsfarlig

Politiets innsatsleder på stedet opplyste at den ene hadde ligget under vann i 20 minutter, den andre i opp til 30 minutter.

– Det som trolig er skjedd, er at en kar gikk ut i vannet og ble tatt av strømmen. Så forsøkte den andre å hjelpe til, men så ble han også tatt, sa operasjonsleder Bernt Tiller i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet advarer på det sterkeste folk mot å bade i Nidelva på grunn av sterk strøm.

Les også: To unge menn alvorlig skadd

Les også: - De begynte å skrike: Hjelp, hjelp

Les også: Ap-politiker vil ha bedre sikring av Nidelva

Les også: Har rykket ut på 29 oppdrag i Nidelva de siste to årene

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå