Det finnes en hel del festivaler av ulike slag i Trondheim. Nå kommer det en ny en. Fotballfeber kaller de den. VM i fotball spilles i år i Russland. Arrangøren bak den nye festivalen har planer om å ta Russland til Trondheim, på en 60 kvadratmeter stor skjerm satt opp på Kristiansten festning.

- I hovedsak går det jo ut på at vi skal sende alle kampene på storskjerm. Vi har fått tilgang til området på Festningen, og skal være der i en måned.

Det sier festivalsjef Endre Forbord. Han forteller videre at de har satt seg et hårete mål i perioden mellom 14. juni og 15. juli, når mesterskapet spilles.

- Vi håper å trekke 100 000 personer til Festningen i løpet av den måneden vi er der. Vi klarte 60 000 i Bergen under siste EM, så vi tror det skal være mulig å få til. Vi er avhengige av litt godvær, men vi skal uansett gjøre dette til et attraktivt arrangement.

Folkefest

For selv om det for første gang kommer et arrangement som dette til Trondheim, har det i flere byer i Norge blitt gjort tidligere. Kontraskjæret i Oslo har for eksempel under flere mesterskap samlet tusenvis av mennesker for å se på fotballkamper sammen.

- Vi skal lage en folkefest, og vil også trekke til oss dem som kanskje ikke er så interesserte i fotball. Det vil være gratis inngang, fri aldersgrense og selvfølgelig servering av mat og drikke. I tillegg jobber vi med å få til ulike aktiviteter. Vi skal skape en ordentlig stadionfølelse, sier Forbord.

De har kommet frem til at det vil være 4000 sitteplasser til arrangementet, og han har troen på meget villige trøndere.

- Jeg tror ikke på trege trøndere. Jeg tror de bare er opptatte av kvalitet. Vi skal skape stemning, samtidig som vi jobber med å få inn attraksjoner. Dette vil vi etter hvert oppdatere om gjennom våre kanaler. Det skal bli et storshow.

- Rå lokasjon

At det er Kristiansten festning som blir stedet for fotballfestivalen er han henrykt over.

- Som område er det et helt fantastisk byareal, og det ligger mer sentralt enn folk tror. Vi har en fin flate vi skal ha arrangementet på, og det er en lett tilgjengelig plass. Det skal bli et område forbundet med positive opplevelser. Det er en helt rå lokasjon.

Hvorfor ble det Trondheim?

- Siden det gikk så bra i Bergen sist, så har vel egentlig tanken vært at vi ønsker at også Trondheim skal få den samme opplevelsen. I tillegg finnes det ikke noe likt tilbud i byen fra før, så vi håper det kan være et positivt bidrag sånn sett, sier Forbord.

Tilbakemeldingene har så langt vært gode.

- Da vet vi at vi har gjort noe riktig. Det kommer til å bli kjempeartig. Så får vi bare tilrettelegge for trivsel uansett vær, avslutter han.

Fem byer

Å vise fotballturneringer på storskjerm har blitt gjort på Kontraskjæret i Oslo i mange år. I 2016 ble Fotballfeber også arrangert i Bergen. I 2018 tar arrangøren Fotballfeber-konseptet med til fem byer: Bergen, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad og Trondheim.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

Satser på godt vær. Festivalsjefen skal sørge for 4000 sitteplasser. Foto: Håvard Haugseth Jensen