- Det er litt skummelt med så mange som ser på

Men barnetoget i Midtbyen er mest gøy, sier sju år gamle Lina Wist Midjo.

Beskjeden om enda mer toggåing fremkaller et sukk hos sju år gamle Lina Wist Midjo. Her sammen med pappa Øivind Midjo, lillebror Sivert Wist Midjo (5) og mamma Ragnhild Wist, etter barnetoget i midtbyen.  Foto: Frank Cadamarteri

Saken oppdateres.

I gnistrende sol, men ikke altfor varmt maivær, har hun og skoleelever fra 52 andre skoler vært med på barnetoget i Trondheim.

Her kan du se lesernes egne bilder fra 17. maifeiringen ulike steder i Trøndelag.

Toget er akkurat ferdig når sjuåringen sammen med lillebror Sivert (5) spiser is i kaoset i Kjøpmannsgata. På alle kanter rundt dem strømmer det festkledde folk.

Isen er dagens første. Men antagelig blir det flere. Og kanskje en pølse.

Kattevask. Lillebror Sivert (5), får litt finpuss fra pappa Øivind Midjo, for fotograferingen, mens storesøster Lina Wist Midjo (7) spiser is.   Foto: Frank Cadamarteri

 

- Det var ikke så langt vi gikk. Bare en runde rundt i byen. Men det var litt skummelt med så mange som ser på, fastslår hun.

HER KAN DU SE DIN SKOLE I BARNETOGET

Andreklassingen fra Ranheim er litt preget av stundens alvor. Hun sukker likevel litt oppgitt og vrir seg, når mamma forteller at de snart skal videre til Ranheim skole for å være med på det lokale toget der, før de er med på leker og feiring.

- Og så skal vi ha selskap, sier sjuåringen.

Togets gildeste sko. - De brukes en gang i året, og er av lakkert slangeskinn, forteller Strindheim Skolekorps' dirigent Vegard Søbstad Myhre, som gjør seg klar til neste tog.   Foto: Frank Cadamarteri

 

Gikk bakerst

Som aller bakerste skole i toget ruslet elevene fra Selsbakk ungdomsskole. åttendeklassingene Maiken Dekkerhus (13) og Henrike Struck (14) synes det er helt greit å være med.

Dekkerhus forteller at hu alltid har pleid å gå i toget. Det har Struck også, selv om hun ikke alltid har opplevd at hun har hatt noe valg.

- Det er hyggelig å gå i tog. Det er litt kvalitetstid sammen borte fra skolen, sier Dekkerhus (13).

Må gå i tog. Julie Natvik (13), Henrike Struck (14) og Maiken Dekkerhus (13), fra Selsbakk ungdomsskole.  Foto: Frank Cadamarteri

 

Trosset gnagsårene

- Ah, gnagsår, sukker Aida Moen (18) og himler litt med øynene.

Ved siden av skynder venninna Tuva Syvderud (17) å si at det er klart man går i tog, om man trenger gnagsårplaster eller ikke for å overleve turen i bunadsskoene.

De to går sammen med Kristiane Mo (17) og Linnea Loktu (18). De fire fra Charlottenlund videregående skole er akkurat ferdige med turen gjennom byen i barnetoget torsdag morgen. De er ikke veldig imponert over oppmøtet til skolekameratene, der det ikke var altfor mange elever på plass.

- Det er klart vi er oppe og går i tog, sier Kristiane Mo (17) (nr to fra høyre). Sammen med skolevenninnene (fra v.) Aida Moen (18), Tuva Syvderud (17), og Linnea Loktu (17), er hun akkurat ferdig med toget.  Foto: Frank Cadamarteri

 

- Men det er klart vi er oppe og går i toget, sier Kristiane Mo.

- Dette er jo den beste dagen i året, fastslår Linnea Loktu (18).

På forsiden nå