- Her merker man virkelig nasjonalfølelsen deres

- Dette er fantastisk. Du merker virkelig at folk er stolte av landet sitt, sier tyske Monika Herbst.

Norge har vært kaldt, men i dag er det bra, sier cruiseturist Gaby Gass. Her sammen med mannen Robert, mens de ser på feiringen i Trondheim.  Foto: Frank Cadamarteri

Saken oppdateres.

Sammen med ektemannen Wolfgang Herbst, og flere tusen andre cruiseturister, besøkte hun Trondheim 17. mai for å oppleve nasjonaldagsfeiringen i Norge.

LES REPORTASJEN FRA BARNETOGET HER: - Det er litt skummelt med så mange som ser på

- Det er herlig at alle pynter seg og går ut sånn. Dere har vært heldige med været, slik at alle kan få vist fram draktene sine, sier hun.

HER KAN DU SE DIN SKOLE I BARNETOGET

Ektemannen nikker og gir uttrykk for at han er enig.

- Det er skjønt å se dette. Sånn er det ikke hos oss, fortsetter hun.

- Fryder oss

Paret fra Stralsund i Pommern i Tyskland, like ved øya Rügen, var om bord da det gigantiske cruiseskipet MSC Meraviglia forlot Hamburg 10. mai. Deretter gikk ferden innom Molde, før turen gikk til Nordkapp. På veien ned norskekysten har de besøkt Tromsø og Trondheim. Så går turen videre til Ålesund, før de returnerer til Tyskland.

Monika og Wolfgang Herbst, fra Stralsund i Tyskland, er mektig imponert over bunader, flagg og fest, under 17. maifeiringen i Trondheim.   Foto: Frank Cadamarteri

 

- Vi fryder oss over hvor fint det er, sier hun.

Her kan du se lesernes egne bilder fra 17. maifeiringen ulike steder i Trøndelag.

Det er også paret Gaby og Robert Gass fra Aachen i Tyskland helt enige i. De synes besøket i nord var litt for kaldt og skulle gjerne sett at det var mer grønt. De koser seg i Trondheim, hun riktignok i likhet med de fleste andre cruiseturistene ikledd varm dunjakke.

- Det er fint å få oppleve dette. Her merker man virkelig nasjonalfølelsen deres, sier Gaby Gass.

Gigantskipet vekker oppsikt

Om bord i skipet de er med er cirka 4000 turister fra Tyskland, Frankrike, Italia og Spania. Ifølge det tyske paret er det store flertallet av passasjerene om bord tyske og italienske. De har fått tilbud om utflukter til Bymarka, Munkvoll, Trøndelag Folkemuseum og Ringve, men de fleste ønsket å følge feiringen fra Trondheim sentrum.

Det 315 meter lange cruiseskipet var lett å få øye på da det kom seilende inn fjorden torsdag morgen. Det 71 meter høye skipet er like høyt som Scandic Lerkendal. Det forandret nærmest byens «skyline», da det la til klokken 08.30 om morgenen 17. mai.

På forsiden nå