Quality Hotel Panorama, populært kalt «Melkekartongen» på Tiller i Trondheim, planlegger å nesten tredoble kapasiteten. Den eksisterende melkekartong-lignende tårnet langs E6 på Tiller får et nytt og større tårn ved siden av seg, samt en frittstående konferansesal på 750 kvadratmeter med plass til 1200 personer. 127 hotellrom blir til 327, og dagens 6 000 kvadratmeter utvides til 17 300.

Hotelldirektør Bjørnar Kristiansen sier at utvidelsen kommer for å imøtekomme økt etterspørsel, særlig innenfor kurs- og konferansevirksomhet.

- Vi har hatt en jevn økning i omsetning de siste åtte årene. Og nå som vi har vi fylt opp nesten 70 prosent av kapasiteten i snitt, har vi begynt å måtte si nei til de lokale bedriftene i og rundt Tiller når de skal ha julebord, konferanser og andre arrangementer, sier Kristiansen.

I fjor hadde trondheimshotellene samlet et belegg på rundt 65 prosent.

Hotelldirektør Bjørnar Kristiansen i Quality Panorama (Melkekartongen) på Heimdalsmyra. Bildet er fra 2015.

Nødvendig å pusse opp

Hotellet åpnet i 1982, og direktøren ønsker derfor også å oppgradere alle de eksisterende rommene i 2018.

- Nærmarkedet på Tiller og omegn utvides stadig, særlig sørover. Både antall bedrifter og størrelsen på dem har vokst, og med dette kommer også en forventning om en høyere og mer moderne standard. I tillegg vil veiutbyggingen som kommer vil gjøre veien kortere til Klæbu, Melhus, Orkanger, og vi ønsker å være et naturlig knutepunkt for disse områdene, sier hotelldirektøren.

Alle rommene i det oppgraderte hotellet vil ha kontinentalseng. Foto: Illustrasjon: LINK arkitektur.

Planene ligger nå ute til offentlig høring hos kommunen og, hotellet har laget en intensjonsavtale med entreprenøren Hent AS. Hvis alt går etter planen forventes oppstart våren 2019 med ferdigstillelse november 2020, til Håndball-EM for kvinner.

Nytt restaurantkonsept

Får å drifte det nye storhotellet planlegger hotelldirektøren å mer enn doble personalstaben. Hotellet får et eget treningsrom, og restauranten utvides til dobbel kapasitet.

- Vi innfører Quality Hotel i Skandinavia sitt restaurantkonsept "Brasserie X" som en egen avdeling i den nye restauranten. Der blir det franskinspirert mat og drikke med lokale råvarer. Vi ser for oss at lokalbefolkningen også kan benytte seg av restauranttilbudet for lunsj og middag, sier hotelldirektøren.

Inn i kongressmarkedet

Det nye hotellet på Tiller blir det tredje største i Trondheims-regionen etter Scandic Lerkendal og Clarion Hotel & Congress. Begge disse har 400 rom hver og en konferansesal med plass til 1800 personer, og ble åpnet i henholdsvis 2014 og 2012.

- Begge disse hotellene har en veldig stor sal, noe vi har mangla i Trondheim før disse hotellene kom. Kongressarrangørene ønsker gjerne både en stor sal, pluss mange små til parallelle møter, og de vil helst ha alt på samme sted, kan Lisbeth Fallan i Visit Trondheim fortelle.

- Før disse var det stort sett bare Trondheim Spektrum som kunne huse store arrangementer. Da disse store hotellene kom ga det byen en ny dimensjon, og vi begynte å få flere og større arrangementer til byen, legger hun til.

Ifølge Visit Trondheim ble det på de internasjonale statistikkene registrert 69 internasjonale kongresser i byen, noe som ligger på andre plass i Norge etter Oslo. Foreløpig er det ikke ført noen statistikk over de nasjonale.

- Det er gjort undersøkelser som viser at en kongressgjest legger igjen en omsetning på ca. kr 3.600,- pr. person per døgn, nesten to ganger så mye som en vanlig turist, påpeker Fallan i Visit Trondheim, som jobber mye med å legge til rette for kongresser i byen.

Lisbeth Fallan, internasjonal salgssjef i Visit Trondheim.

Hotelldirektør Bjørnar Kristiansen ønsker nå å konkurrere med byens to største kongresshoteller.

- Byen generelt har fått et større behov for hotellrom. De store kongresshotellene Clarion og Scandic Lerkendal tiltrekker seg en mye større kundemasse. Vi ønsker å konkurrere med disse samtidig som vi dekker inn det lokale markedet, sier han.

Transportfordeler

- Vi har også et konkurransefortrinn at vi tilbyr gratis parkering på Tiller, sier direktøren, og fortsetter: Det vil også gå matebusser til metrobusstoppet som kommer på Tiller og ned mot sentrum. 1000 mann kan ikke komme i bil uansett hvor mange parkeringsplasser man har, så det er viktig å også kunne tilby kollektiv transport.

Alle rommene i det oppgraderte hotellet vil ha kontinentalseng. Foto: Illustrasjon: LINK arkitektur.