Bengalkatt savnet på Lade:

- Jeg er redd han er skadet eller stjålet

Espen Artnzen på Lade har siden lørdag kveld lett etter katten sin «Pablo». Den 9 måneder gamle bengalkatten har aldri vært ute før og eieren frykter at han ikke vil se kjæledyret igjen.

  Foto: Espen Arntsen

Saken oppdateres.

- Jeg har vært våken på tredje døgnet og lett etter herremannen dag og natt, sier Arntzen, som ber folk på Lade holde øynene åpne.

- Pablo er så spesiell at folk nok legger merke til han.

Bengalkatten er en eksklusiv rasekatt med karateristisk mønster i pelsen. Den likner en leopard av utseende.

Falt ut fra andre etasje

Eieren forteller at katten må ha falt ut av vinduet rett før kl 19 lørdag ettermiddag. Siden har han og venner lett etter den i nabolaget, hengt opp flyers og snakket med naboer og forbipasserende.

- Jeg går ut på min fjerde kvelds- og natterunde nå og jeg er veldig bekymret for han, sier eieren.

Eieren, Espen Arntsen, savner katten sin.  Foto: Espen Arntsen

 

Espen Arntzen oppfordrer alle som har sett katten eller vet noe om Pablo, om å kontakte han på 951 48 565.

Leopardlignende katt

Pablo er 9 måneder gammel, har en gylden bunnfarge med mørke ringer i pelsen, en mørk stripe rangs ryggraden, stripete hale og er lys i buken med mørke prikker.

På dette bildet kommer leopardingene i pelsen tydelig frem.  Foto: Espen Arntsen

 

Katterasen er opprinnelig en krysning mellom asiatisk leopard og ulike andre rasekatter. Denne katten er sjette generasjons renraset bengal og eieren forklarer at Pablo kan være sky. Da han var mindre var han litt engstelig og eieren har investert mye tid i å få katten trygg. Han er leken nysgjerrig og sosial.

- Pablo er innekatt og har aldri snust på gress engang. Derfor er alle inntrykk ute antakelig voldsomme for han. Han har instiktet i behold og kan ha gått lengre vekk enn nabolaget på haugen over den tidligere kokkeskolen Ladejarlen. Vi har hatt hovedfokus på området mellom Lade kirke og Ladejarlen til nå, men jeg håper folk andre steder i nærheten holder utkikk etter han.

Redd han er skadet eller stjålet

Espen Arntzen forteller at det er kloremerker i vindusposten, noe som kan tyde på at katten har forsøkt å klamre seg fast i det den falt.

- Vinduet er i andre etasje og han kan ha falt ned på noen sykler som står parkert under, derfor er jeg redd han kan ha skadet seg. En redd eller skadet katt vil gjerne søke tilflukt i skjul. Derfor ber jeg folk om å undersøke boder, garasjer og under busker, terasser eller andre gjemmesteder, sier Arntzen.

Selv har han lett med varmesøkende kamera rundt sitt eget hus.

Pablo har lys buk med mørke prikker.  Foto: Espen Arntsen

 

- Pablo er en katt som «snakker» mye og lager en del lyd. Derfor er det veldig rart at vi ikke har hørt noe på våre runder.

Eieren frykter at det er et dårlig tegn.

- Jeg frykter selvsagt at han er skadd. Jeg tenker at det også kan være en mulighet for at noen har tatt han inn. Siden han er en så karakteristisk og sjelden rase kan det hende at noen som ser verdien kan ha stjålet katten, sier eieren.

Håper på gode nyheter

Eieren håper selvsagt at noen kan ha tatt vare på Pablo og har utlovet en dusør til de som hjelper til med å finne katten.

- Jeg har etterlyst han på funnet og savnet-grupper på Facebook og brukt sosiale medier. Til og med firmakontoen på Instagram har jeg brukt til å spre budskapet, sier Arntzen, som driver skobutikken Skills i sentrum.

- Det er oss to, Pablo og meg. Han er som et familiemedlem.  Foto: Espen Arntsen

 

Espen Arntzen vil takke dem som holder øynene oppe og forteller at flere frivillige har tatt kontakt for å bidra i letingen.

- Det er nesten som å miste sønnen sin. Det er forferdelig å tenke på at han er alene og redd.

På forsiden nå