Nødetatene rykket ut til kjøpesenteret etter melding om at en person hang på utsiden av bygget, 20-25 meter over bakken.

Flere vitner på stedet skal ikke ha forstått hva som foregikk.

Hang vannrett ut fra bygget

- Jeg så en mann på utsiden av taket. Han hadde en hånd på taket, men hang vannrett ut fra bygget, beskriver et vitne til Adresseavisen.

Det kom fort mye politi til stedet.

- Siden ikke vi hadde klarhet i hva dette var rykket vi ut med politi, brann og helse, sier operasjonsleder hos politiet i Trøndelag, Trond Hangaas.

Stoppet showet

Det viste seg å være en magiker som skulle ha show. Politiet har avviklet showet, avblåst aksjonen og arrangøren er informert og enig, opplyser politiet.

- Dette viste seg å være et planlagt stunt. Men det var dårlig varslet, sier operasjonslederen, som opplyser om at det er smart å orientere politiet om slike arrangement for å unngå unødig uttrykning.

Svever ofte rett ut i lufta

Illusjonisten selv, Christian Wedøy, forteller at dette er et stunt han har utført mange ganger, over hele landet.

Bildet er tatt av Christian Wedøy da politiet avbrøt stuntet. Foto: Christian Wedøy

- Jeg svevde her utenfor Sirkus shopping på tirsdag også jeg, sier han og mener at stuntet var varslet, men kanskje ikke godt nok.

Illusjonen var en del av kjøpesenterets egenmarkedsføring.

- Det var ikke ment for å lure noen! Dette er bare gjort for at det skal se spektakulært og kult ut, sier Wedøy, også kjent som Lord Christian, når han svever.

Han kopierte Harry Houdinis mest kjente stunt, da han lenket med håndjern, kjettinger og blybelte hoppet fra Gamle Bybro og ned i Nidelven i 2014.

SE BILDENE HER

En statisk illusjon

Da Christian Wedøy skapte illusjonen av å sveve utenfor kjøpesenteret hadde han kroppen loddrett, men hånden vannrett og i kontakt med taket.

- Det er en statisk illusjon, som det er kult å ta bilde av, sier Christian Wedøy og legger til at spredning i sosiale medier er en bonus.

Hvordan gjør du det?

- He he. Det kan du jo tenke deg til. Men det er faktisk ganske fysisk krevende.

På et slikt stunt henger han vanligvis i 45 minutter. Lørdag hang han i 40.

- Jeg avbrøt da politimannen sto på bakken og ropte opp mot meg: «Kom ned med en gang».