Vil sette Trondheim på kartet gjennom eksklusiv kjede

Britannia Hotel er tatt opp i kjeden The Leading Hotels of the World.

  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Det tradisjonsrike hotellet i Trondheim er bare det femte hotellet i Norden som er med i kjeden. De andre fire er Hotel Continental i Oslo, D`Angleterre i København, Grand Hotel i Stockholm og Kämp i Helsinki.

Salg- og markedsdirektør Peter Gjerde er glad for å kunne gå ut med nyheten.

- Dette er en fantastisk mulighet for oss. Det er svært få hoteller som blir valgt ut, sier Peter Gjerde.

LES OGSÅ: Britannia lyser ut stillinger over hele verden

Internasjonal strategi

I en pressemelding legger også hotelldirektør Mikael Forselius vekt på dette.

-  Vi har et mål om at Britannia skal bli ett av Skandinavias aller beste hotell og et reisemål i seg selv. Gjennom dette samarbeidet er vi overbevist om at vi skal klare å lykkes med det. Vi gleder oss enormt til åpningen 01. april neste år og ser frem til å ønske både norske og internasjonale gjester fra hele verden velkommen til nye Britannia, sier han.

Ærverdige Britannia Hotel fotografert før oppussingen.  Foto: Morten Antonsen

 

Salg- og markesdsdirektør Gjerde sier de ser det å bli med i kjeden som en del av en internasjonal strategi. Han bekrefter at de vurderte flere alternativer.

LES OGSÅ: Skal bygge opp Norges største vinkjeller

- Vi ønsker å få mer internasjonal turisme til Trondheim gjennom samarbeidet. Vi håper vi kan være med på å sette byen på kartet gjennom dette, sier Gjerde.

Omfattende restaurering

Etter at hotellet ble kjøpt av Odd Reitan på slutten av 2015 ble det klart at det skulle gjennom en totalrenovering. Det stengte sommeren 2016 og arbeidet er nå inne i  det siste av tre år. Planen er å åpne dørene igjen 1. april neste år.

LES OGSÅ: Slik blir de nye rommene på Britannia

Da skal det ha 257 rom og suiter, seks restauranter og barer, spa & gym, ballroom og selskapslokaler, i tillegg til nye konferanse- og møtefasiliteter.

Britannia-eier Odd Reitan fotografert foran hotellet i 2017.  Foto: Morten Antonsen

 

Skal testes av hemmelige inspektører

Kjeden Leading Hotels består totalt av 375 hoteller i 75 land over hele verden. Felles for dem alle, er at de er femstjerners hotell. Kjeden stiller også strenge kvalitetskrav med over 800 sjekkpunkter. Nye medlemmer må også bli anbefalt inn av eksisterende medlemmer og må bestå flere tester. Det stilles blant annet krav til  hotellfasiliteter og tjenester og restauranter

LES OGSÅ: Kjøper Bjørnevik ut av Royal Garden for 45 millioner kroner

Alle hotell blir grundig testet hvert år av hemmelige inspektører som følger opp de 800 sjekkpunktene, ifølge pressemeldingen fra Britannia.

- Vi får innpass i et unikt nettverk av noen av verdens beste hoteller, som vi kan samarbeide med og måle oss opp i mot, sier Peter Gjerde.

På forsiden nå