Syklist angrepet av elg i Trondheim

En syklist kastet sykkelen på elgen for å forsvare seg.

Det var i dette området ved Kroppanmarka at elgepisoden inntraff søndag morgen.   Foto: richard sagen

Saken oppdateres.

En person på sykkel ble angrepet av elg i Gamle Okstadbakkan i Trondheim tidlig søndag morgen. Syklisten stoppet opp etter hvert, og kastet sykkelen mot elgen. Elgen ble trolig skadet, da syklisten så blod på sykkelen sin.

Viltpatruljen er varslet og tar kontakt med melder for å prøve å lokalisere elgen. Dette melder politiet på Twitter klokka 10 søndag morgen.

Overrasket

- Det skjedde cirka klokken 5 i morges. Syklisten skal ha vært på vei til jobb, og hørte på musikk. Både elg og menneske var sikkert overraska, og da reagerer vi ganske likt. Det endte med at syklisten kastet sykkelen mot elgen, sier operasjonsleder i politiet Viola Elvrum.

- Den løp deretter inn i skogen. I ettertid ville han varsle, siden det var blod på sykkelen, og han lurte på om elgen kunne være skadet. Viltpatruljen vil ta en vurdering på skade og aggressivitet, sier Elvrum.

LES OGSÅ: Motorsyklist kritisk skadd i kollisjon med elg

- Vanskelig å komme forbi

Viltpatruljen har ennå ikke vært i kontakt med syklisten.

- Vi skal først ta kontakt med han, og så vurdere om vi gjør et søk på elgen. Elgen kan jo være i Klæbu nå for alt vi vet, i og med at det skjedde klokka 5. Ellers merker vi oss og loggfører hendelsen, sier Tore Strand i Viltpatruljen.

- Det finnes aggressive elger, men oftere handler det om at de elgene som holder til i byen oppfattes aggressive fordi de er så vant med og kommer så tett på folk. Denne har sannsynligvis kommet uforvarende på, sier Strand, og legger til at ferdsel for elg kan være vanskelig i dette området.

- Det er mye gjerder og overganger mellom Bymarka og Tillermarka, så det kan være vanskelig for elg å komme seg forbi.

Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no


På forsiden nå