Får pris for innsatsen i Abbasi-saken

Elevrådet ved Thora Storm videregående skole er tildelt 22. juli minnepris for 2018.

Elevrådet ved Thora Storm fikk pris. Sigurd Lysne (nederst til venstre), Omar Elfarhe, Ulrik Adolfsen, Mona Elfareh, Ava Montazeri, Maja Ratchje, Adrian Hassel Olsen. 

Saken oppdateres.

Det er Ressursgruppe for 22. juli minnestipend og Ungdommens bystyre som har kåret elevrådet ved skolen til vinner av minneprisen.

LES OGSÅ: Afghanistan er et av verdens verste land å bo i for kvinner

Elevrådet får prisen for sitt samfunnsengasjement i Abbasi-saken. Saken er kjent langt utenfor Norges grenser. Fredsprisvinner Malala Yousafzai og Amnesty International er blant dem som har omtalt saken.

LES OGSÅ: Stormrevyen imponerer stort

Juryen sier at den ikke tar politisk stilling til selve saken, men berømmer elevrådets evne til å organisere og mobilisere befolkningen og ressurspersoner. Oppmerksomheten som saken har fått viser viktigheten av å engasjere seg, og at vårt demokrati fungerer, heter det i begrunnelsen for prisen.

LES OGSÅ: Trondheim sliter med å få flyktninger ut i jobb og utdannelse

Prisen er på 15 000 kroner og gis til en ungdom mellom 13 og 25 år, eller til en ungdomsorganisasjon i landsdelen. Formålet er å styrke og stimulere det demokratiske engasjementet blant ungdom. Det er formannskapet i Trondheim som har vedtatt å opprette stipendet, med bakgrunn i terroren som rammet Norge 22. juli i 2011.

Bildet er fra en demonstrasjon på Torget i fjor høst mot utkastelse av den afghanske familien Abbasi. 

Bildet er fra en demonstrasjon på Torget i fjor høst mot utkastelse av den afghanske familien Abbasi. 

På forsiden nå