- Det ligger strødd med plater her. Tenk om det går noen under brua idet en plate detter ned, sier Paul Norli (38).

Norli bor ikke i området, men er ofte på besøk hos kjæresten som bor i nærheten av brua.

Paul Norli er bekymret for de rustne platene på Dalgårdbrua. Foto: Marthe Amanda Vannebo

- Vi går noen ganger turer på stien, og skulle gjerne gått her oftere, men det er ikke så trygt, sier Norli.

Fra stien kan man se at en løsnet plate er i ferd med å falle ned.

- Den henger jo knapt i én rusten skrue. Blåser det opp til en liten storm så skal det ikke mye til før det flyr plater rundt omkring, sier Norli.

Langs med turstien ligger flere metallplater som har falt ned. Foto: Marthe Amanda Vannebo

Dalgårdbrua er en del av fylkesvei 812 og ble bygd i 1996.  Ifølge Statens vegvesen ferdes i gjennomsnitt 10 500 biler daglig over brua.

- Jeg var ikke kjent med problemet før nå. Nå har jeg sett på inspeksjonene som har blitt gjort på brua. Siste inspeksjon var i 2016, da ble det bemerket at det var rustskader på platene, men det ble ikke vurdert som en alvorlig skade, sier seksjonsleder i bru- og ferjeseksjonen i Statens vegvesen Arild Christensen.

Metallplatene skal være del av en støyskjerm, og ifølge Christensen er ikke slike metallplater vanlig på norske bruer.

- Skjermene inspiseres under vanlige inspeksjoner av brua, men det skal jo ikke skje at det ruster så mye at platene faller ned og er til fare for de på turstien.

- Skal det gjøres tiltak?

- I første omgang skal vi få tatt ned platene som er løse. På sikt må vi få på plass nye plater. Uten platene fungerer ikke støyskjermingen, sier Christensen.

Daglig leder i Dalgårdtunet barnehage Lisbeth Sandvik var heller ikke kjent med problemet, men vil ikke lenger ta med barna på tur på stien under Dalgårdbrua.

- Det hender vi går tur i området og på stien. Vi har ikke planlagt noen tur dit, men nå skal vi ikke bruke stien før brua er reparert, sier Sandvik.

Foto: Marthe Amanda Vannebo, Marthe Amanda Vannebo