Ti sjåfører tråkket for hardt på gassen på vei utover til Byneset

Utrykningspolitiet måtte skrive ut ni forenklede forelegg og ta beslag i et førerkort da de hadde kontroll på fylkesvei 707.
Stanset: Ti sjåfører ble stanset i løpet av to timers kontroll på Leinum. For flere bilder, sveip eller trykk på pilene.   (Foto: Christine Schefte)

Stanset: Ti sjåfører ble stanset i løpet av to timers kontroll på Leinum. For flere bilder, sveip eller trykk på pilene.   Foto: Christine Schefte

Vinkes inn: Fungerende UP-sjef Per Arne Frengen fikk det travelt under onsdagens laserkontroll.  (Foto: Christine Schefte)

Vinkes inn: Fungerende UP-sjef Per Arne Frengen fikk det travelt under onsdagens laserkontroll.  Foto: Christine Schefte

Nedslående: Fungerende distriktsleder i UP-distrikt 4, Per Arne Frengen er ikke overrasket over resultatet på fylkesvei 707 ved Leinum i Trondheim.  (Foto: Christine Schefte)

Nedslående: Fungerende distriktsleder i UP-distrikt 4, Per Arne Frengen er ikke overrasket over resultatet på fylkesvei 707 ved Leinum i Trondheim.  Foto: Christine Schefte

Gjemt: Politibetjent Roy Borgen i Utrykningspolitiet måler hastighet på bilene som suser forbi.  (Foto: Christine Schefte)

Gjemt: Politibetjent Roy Borgen i Utrykningspolitiet måler hastighet på bilene som suser forbi.  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

Den høyeste hastigheten som ble målt var 88 kilometer i 60-sonen på Leinstrandvegen i Trondheim. Fungerende distriktsleder i UP-distrikt 4, Per Arne Frengen, opplyser at laserkontrollen foregikk i cirka to timer.

LES MER: Mandagens fartskontroll skremte tydeligvis ikke - tirsdag ble det skrevet nye 22 bøter

Det har vært flere kontroller på samme sted tidligere. Kontrollen startet cirka 13.20, og ble avsluttet like over klokka 15.

- Dette er en plass som innbyr til høy hastighet, og resultatet ble dessverre som forventet, sier Frengen.

- Det er en god del trafikk, og det er også en god del syklister på denne veien. Det er ingen gang- og sykkelvei langs denne fylkesveien, og det er viktig å få ned fartsnivået, forklarer Frengen.

LES MER: 20 førere tatt i laserkontroll i Klæbu på under to timer

- Jeg vet at naboene er glade for at vi står her og har kontroller, sier politibetjent Roy Borgen, som har vært på samme sted tidligere.

Mens Adresseavisen var til stede tikket det inn to hastigheter på laseren – henholdsvis 73 og 80 kilometer i timen. Det er 86 kilometer i timen som er grensa for å få førerkortet beslaglagt.

På forsiden nå