Tidlig natt til søndag 29. juli ble en kvinne overfalt i Nygata på Bakklandet. Et vitne på sykkel avverget det politiet mener var et voldtektsforsøk.

- Det er blant annet ved hjelp av overvåkningsbilder at vi har greid å identifisere vedkommende som nå sitter i varetekt, sier politiadvokat Malin Borg i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Overfallet skjedde ved trappa utenfor Nygata 28, og politiet har i ettertid gjort flere avhør. De fikk også flere tips etter publiseringen av en overvåkningsvideo som viste en mann på vei under Bakke bru.

Sitter i full isolasjon

I etterkant pågrep politiet en mann i 20-årene av afrikansk opprinnelse som er bosatt i Trondheim. I tillegg til voldtektsforsøket er han siktet for seksuell handling uten samtykke mot en annen kvinne, har politiet tidligere opplyst.

I kjennelsen etter fengslingsmøtet forrige helg, kommer det frem at retten mener det er en reell fare for bevisforspillelse: «Siktede har en konkret og reell mulighet for å påvirke vitner». Retten skriver også at siktedes egen forklaring knytter ham til hendelsen.

- Det var bakgrunnen for at vi ba om varetektsfengsling. Vi ønsker å foreta avhør for å belyse hva vitnene har fått med seg, sier Borg.

Varetektsfengslingen varer frem til 13. august. I hele denne perioden har mannen brev- og besøksforbud, mens han til og med 10. august må sitte i fullstendig isolasjon.

Etterlyser flere kvinner

Ifølge krimvaktleder Wenche Johnsen tror politiet at mannen kan ha antastet flere kvinner den aktuelle helga. Etter pågripelsen etterlyste politiet flere potensielle fornærmede.

- Vi ønsker å komme i kontakt med eventuelle andre kvinner som har opplevd uønsket seksuell tilnærming fra denne mannen, i og rundt Trondheim, i det samme tidsrommet, sa Johnsen i forrige uke.

- Er det flere personer som er siktet eller mistenkt i saken?

- Ingen flere er siktet eller mistenkt per dags dato, sier politiadvokat Malin Borg.

I kjennelsen står det at både siktede og aktor tok betenkningstid med tanke på anke.