Steinmur raste ned i boligområde på Heimdal

- Flaks at det ikke har gått menneskeliv, sier nabo.

Denne steinmuren i et boligområde i Heimdal har rast fredag ettermiddag.  Foto: Adressa.no-tipser

Saken oppdateres.

I et boligområde vest for Heimdal sentrum har en steinmur langs med rekkehusbebyggelse rast ned på vegen under. Det skal ha rundt klokken 15.45 fredag ettermiddag.

- Om lag 20 meter av en steinmur har rast ned på vegen, sier en nabo.

Ifølge naboen har en annen lignende mur rast tidligere i området. Den gang ble en arbeider skadet i raset.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no


En annen nabo sier det er mange barnefamilier i området, og at barn ofte leker i nærheten av muren.

- Lekeapparatene til barna raste ut med muren. Det er flaks det ikke har gått menneskeliv, sier naboen.

Ble vurdert som trygg

Villaservice AS er utbygger i området. Utbyggersjef Åge Eriksen sier muren ble gjennomgått og godkjent av Multiconsult i vår.

- Vi vet ikke årsaken til raset enda. For halvannet år siden raste en annen steinmur i området. Da fikk vi vurdert alle murene i området, og muren som nå har rast ble vurdert som trygg.

Eriksen sier de tar raset med stort alvor.

- Det er en katastrofe. Dette rammer våre kunder og vårt renommé, sier Eriksen.

Ifølge Eriksen var Dovre Entreprenør ansvarlig for å sette opp muren. Han sier området nå sikres, og over helgen vil muren befares av Multiconsult, Dovre Entreprenør og Villaservice.

Yr.no melder at det er jordskredfare «gult nivå» i Midt-Norge. Eriksen vil ikke spekulere i om været er årsaken til raset.

- Ungene leker på plenen hver dag

Leder for grendalaget som omfatter de berørte boligene sier grendalaget fikk dokumentasjon på at muren var trygg.

- I forbindelse med det forrige raset ba vi om å få dokumentasjon på at muren var trygg. Da ble vi fortalt at muren vår var bygd på en annen måte enn den som raste og at muren vår var trygg.

Hun forteller at det er boliger rett foran muren som beboere i disse dager flytter inn i. Dermed er vegen foran muren mye brukt av både biler og personer.

- Det bor veldig mange barnefamilier her og ungene leker på plenen ovenfor muren hver dag. Naboene som flytter inn er stresset. En nabo rakk akkurat å flytte bilen sin da han merket muren kom til å rase.

Adresseavisen har ikke lykkes å komme i kontakt med Dovre Entreprenør.

- For høyt jordtrykk

- Jeg tror årsaken er innlysende. Det har vært for stort jordtrykk sammenlignet med dybden på muren og friksjonen mellom blokkene, sier Rune Folgerø, daglig leder i Støren Betong.

Folgerø produserer et konkurrerende produkt, som utseendemessig kan forveksles med murblokkene som raste. Folgerøs blokker har en låsemekanisme som bidrar til å øke belastningsmengden muren kan tåle.

- Dette er nok granittblokker importert fra Kina. De er glatte, så de gir lite friksjon, og dermed tåler mindre belastning, sier Folgerø..

 
        
            (Foto: Adressa.no-tipser)

  Foto: Adressa.no-tipser

På forsiden nå