Spesialenheten etterforsker politiskudd i Trondheim

Spesialenheten for politisaker i Midt-Norge har iverksatt etterforskning av politiet etter voldshendelsen i Trondheim der to personer ble drept.

Saken oppdateres.

Den antatte gjerningsmannen ble skutt i beinet av politiet under pågripelsen. Spesialenheten har derfor besluttet å etterforske politiets håndtering av pågripelsen, opplyser lederen for Spesialenheten i Midt-Norge, Halvor Hjelm-Hansen, til NTB.

LES OGSÅ: To tenåringer drept i Trondheim sentrum

– Vi er i ferd med å gå i gang med avhør, sier han.

Spesialenheten iverksetter rutinemessig etterforskning av saker der det er personskade som følge av bruk av politiets tjenestevåpen. Det er uklart hvor lang tid etterforskningen vil ta, opplyser Hjelm-Hansen.

– Men det vil nok gå noen uker. Det er snakk om både avhør og teknisk etterforskning, sier han.

To tenåringer døde av skadene de ble påført under voldshendelsen, som skjedde ved 18-tiden mandag på en privat adresse i Prinsens gate i sentrum av Trondheim. Ytterligere en tenåring ble skadd, men skal være utenfor livsfare. Den antatte gjerningsmannen skal være i slutten av tenårene.

På forsiden nå