Vi fulgte politiets pressekonferanse etter dødsvolden i Trondheim

To tenåringer ble drept i en grov voldsepisode. En antatt gjerningsmann ble skutt i beinet under pågripelse på Trondheim sentralstasjon.

Vi sendte direkte i forbindelse med at to tenåringer ble drept i Trondheim sentrum.

Saken oppdateres.

Politiet ble varslet om voldshendelsen like før klokka 18 mandag. Ti minutter senere tok de seg inn i en leilighet i Trondheim sentrum, og fant to alvorlig skadde personer.

- Den ene personen ble raskt erklært død på stedet. Den andre ble erklært død på sykehuset, opplyser Anders Sunde Eidem, leder felles enhet for etterretning og etterforsking i Trøndelag politidistrikt.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no


Den antatte gjerningspersonen ble skutt i beinet under pågripelsen på Trondheim sentralstasjon, og ble fraktet til St. Olavs hospital.

- Tilstanden for den antatte gjerningsmannen er alvorlig, men stabil, sier Eidem.

Gutter i slutten av tenårene

Politiet var under pressekonferansen sparsomme med detaljer, av hensyn til etterforskningen av saken.

- Det er iverksatt bred taktisk og teknisk etterforskning. Vi har sendt kriminalteknikere til begge åstedene, sier politiadvokat Eli Reberg Nessimo.

- Det er fire menn involverte, alle er i slutten av tenårene. De befant seg sammen i leiligheten. Vi har ikke noen sikker identifikasjon, men alle er av utenlandsk opprinnelse, sier Nessimo.

- Vi kan ikke si noe om  motiv eller bakgrunn for hendelsen på det nåværende tidspunkt. Vi kan heller ikke si noe konkret om relasjonen mellom de fire, sier Nessimo.

Den som varslet politiet hadde blitt kontaktet av et vitne til voldshendelsen. Dette vitnet var også skadet.

- Tilstanden til denne personen er alvorlig, men stabil. Han har vært i dialog med politiet. Han er nå på St. Olavs, og blir operert i kveld, opplyser Eidem.

Spesialenheten etterforsker politiskudd

Spesialenheten for politisaker har kommet til Trondheim. Eidem ønsket ikke å svare på spørsmål knyttet til at den antatte gjerningspersonen ble skutt i beinet under pågripelsen.

- Det blir en del av etterforskningen til spesialenheten. De er i gang med avhør av de involverte tjenestepersonene. Derfor er det ikke riktig av oss å kommentere mer rundt den episoden nå, sa Eidem.

Politiet opplyser at det ikke har vært søkt etter andre gjerningspersoner enn den personen som ble pågrepet på sentralstasjonen.

- Opplysninger fra en person som ble skadet i voldsepisoden gjorde at vi klarte å spore opp den antatte gjerningspersonen, opplyser Eidem.

Poltiet har begjært obduksjon av begge de døde. Denne vil trolig bli gjennomført tirsdag, opplyser Eidem til Adresseavisen.

- Personen som er siktet for drap har foreløpig ikke fått oppnevnt advokat, sier Nessimo.

LES MER: To tenåringer drept i Trondheim sentrum

LES MER: Spesialenheten etterforsker politiskudd i Trondheim

På forsiden nå