Dobbeltdrapet i Trondheim:

- Siktede skal ha brukt kniv i angrepet

Politiet skjøt den siktede tenåringen i leggen på sentralstasjonen i Trondheim.

To unge menn ble drept og en ble skadd i angrepet i Trondheim mandag.   Foto: HÅVARD JENSEN

Saken oppdateres.

18-åringen som er siktet for dobbeltdrapet i Trondheim skal ha brukt både kniv og slagvåpen i angrepet, melder NRK.

- Skal ha brukt kniv og slagvåpen

I politiets innberetning til Politidirektoratet etter at siktede ble skutt av politiet mandag kveld, kommer det fram at 18-åringen var mistenkt for nylig dobbeltdrap og grov kroppskrenkelse av en person på tidspunktet politiet sporet ham opp på Trondheim S. Politiet mistenker at våpnene som ble brukt i angrepet på de tre unge afghanske mennene, var kniv og slagvåpen, refererer NRK fra dokumentet.

Viser til paragraf

I innberetningen, vises det til at våpeninnstruksens paragraf 3-2 gir hjemmel til skuddet, og politiet skriver konkret: «Gj mann mist for dobbeltdrap m/kniv og slagvåpen».

Adresseavisen snakket tirsdag med Tina Hoem som driver frisørsalongen Afro hair shop i Prinsens gate. Hun snakket med en skadd ung mann rett etter voldshendelsen. Han satt da på trappa utenfor salongen hennes.

- Det er naboen min der oppe. Han slo meg med en hammer. Det er flere personer der oppe, skal han ha sagt til Hoem på norsk.

Det var Reza Alizada (17) og Nasratullah Hashimi (19) som mistet livet.

Den skadde 18-åringen har forklart seg i avhør til politiet.

18-åringen som er siktet for dobbeltdrap, er varetektsfengslet i én uke.

Avventer svar rundt drapsvåpen

Det er politimester Nils Kristian Moe som har signert rapporten som ble sendt til Politidirektoratet etter skytingen.

På tross av det som er referert i innberetningen, ønsker ikke påtaleansvarlig Eli Nessimo ved Trøndelag politidistrikt å kommentere konkret hva politiet mener ble brukt som drapsvåpen mandag kveld.

- Etterforskningen har gjort at vi har dannet oss et bilde av hva som er brukt i forbindelse med drapene. Men vi fortsetter undersøkelsene våre, og kan ikke konkludere på et så tidlig tidspunkt. Av hensyn til etterforskningen kan vi heller ikke gå nærmere inn på dette. Vi avventer svar på en del undersøkelser, sier politiadvokaten.

Ville forhindre ham i å skade seg selv

Ifølge politiets rapport begynte 18-åringen å stikke seg selv da politiet fant ham på sentralstasjonen i Trondheim omlag 45 minutter etter at de fikk melding om dødsvolden. Politiet skjøt da den siktede i leggen med en pistol. Målet med skuddet var å få ham til å avstå fra handlingen, ifølge rapporten.

Politiet gjorde tekniske undersøkelser etter at siktede var skutt av politiet.  Foto: HÅVARD JENSEN

 

Spesialenheten ble varslet om skuddet, og de involverte polititjenestemennene er avhørt.

- Våpenet som ble brukt i skuddet mot 18-åringen var en pistol, politiets vanlige tjenestevåpen, sier Halvor Hjelm-Hansen, leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling i Midt- og Nord-Norge, til Adresseavisen.

- Gjentagelsesfare

Den dobbeltdrapssiktede mannen ble lagt i kunstig koma ved St. Olavs hospital etter at politiet skjøt ham i leggen. Onsdag ble han vekket opp og han er foreløpig varetektsfengslet i én uke.

Sør-Trøndelag tingrett begrunner fengslingen med gjentagelsesfare. 18-åringen er undergitt brev- og besøksforbud samt medieforbud i den uken han er fengslet. Deler av fengslingskjennelsen er unntatt offentlighet.

18-åringen som er siktet for dobbeltdrapet i Trondheim mandag, var torsdag ettermiddag ennå ikke avhørt av politiet. Avhør vil bli gjennomført når hans helsetilstand tillater det.

- Siktede er for tiden ikke i stand til å la seg avhøre, men vi har løpende kontakt med sykehuset om dette, sier Nessimo.

Det ble onsdag kjent at Kripos er involvert i etterforskningen av drapene. De bidrar med både taktisk og teknisk bistand, opplyser politiadvokaten, og utdyper:

- Det er snakk om etterforskningsledelseskompetanse. De har sendt en etterforskningsleder som nå leder arbeidet sammen med lokal etterforskningsleder. I tillegg har vi fått bistand med avhørskompetanse og krimtekniske undersøkelser på åstedet. Kripos supplerer den lokale kompetansen vi har.


På forsiden nå