Ville holde dobbeltdrapssiktet i isolasjon - fikk nei av retten

Nå skal spørsmålet om isolasjon behandles av lagmannsretten.

Rett etter klokken 13.00 onsdag startet fengslingsmøtet i Sør-Trøndelag tingrett. På bildet påtaleleder Eli Nessimo sammen med forsvarer Tore Angen. Tingrettsdommer Ingrid Skaar i bakgrunnen og politioverbetjent og etterforskningsleder Øyvind Jørgensen sittende.  Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

Påtalemyndigheten ville at 18-åringen fortsatt skulle sitte i isolasjon, og ba om to nye uker.

Politiet begrunnet ønsket om videre isolasjon med faren for bevisforspillelse.

Dette sa Sør-Trøndelag tingrett nei til da 18-åringen ble fremstilt for fengsling onsdag.

Dette ble anket, og nå skal spørsmålet opp for lagmannsretten. Inntil videre blir afghaneren sittende i isolasjon, opplyser politiet i Trøndelag i en pressemelding.

Møtte i retten

18-åringen har blitt fengslet i to runder av Sør-Trøndelag tingrett, men uten selv å ha vært til stede i retten. Dette på grunn av sin helsetilstand. Onsdag kom imidlertid 18-åringen til Trondheim tinghus. Dette er første gang etter at han ble pågrepet og siktet for drap og drapsforsøk.

Skutt av politiet

Den pågrepne 18-åringen er siktet for å ha drept Reza Alizada (17) og Nasratullah Hashimi (19) samt for å ha forsøkt å drepe en tredje person i en leilighet i Prinsens gate mandag 17. september. Mannen skal deretter ha forlatt stedet og tatt seg gjennom byen til sentralstasjonen.

Rundt 45 minutter etter at politiet fikk melding om dødsvolden ble den siktede skutt i venstre legg med pistol av en sivil politipatrulje ved bussterminalen på Trondheim Sentralstasjon. Skuddet ble avfyrt fordi siktede skal ha vært i ferd med å stikke seg selv i magen med en kniv gjentatte ganger. Han ble etter pågripelsen innlagt ved St. Olavs hospital. Der har han til nå vært avhørt to ganger.

På forsiden nå