Kirsti Husby kåret til Årets kvinnelige medieleder

Torsdag kveld fikk Adresseavisens sjefredaktør, Kirsti Husby, prisen som Årets kvinnelige medieleder.

Kirsti Husby, sjefredaktør i Adresseavisen, ble kåret til Årets kvinnelige medieleder under høstmøtet til Medienettverket torsdag. Kulturminister Trine Skei Grande (t.h.) delte ut diplom og blomster.   Foto: Foto: Mette Bugge / NTB scanpix

Saken oppdateres.

- Jeg er utrolig stolt og glad. Denne prisen er en anerkjennelse til hele Adresseavisen-laget, og det vi har fått til i lag. Nå blir det en liten feiring, forteller Kirsti Husby like etter å ha motatt prisen.

De tre nominerte som til slutt kjempet om tittelen Årets kvinnelige medieleder var sjefredaktør og administrerende direktør Marianne Steffensen Kielland i Lofotposten, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 og Adresseavisens sjefredaktør Kirsti Husby. 

Alle tre har vært synlige ledere og levert sterke resultater. Felles for årets finalister er også at de har vært gjennom krevende prosesser, endringer og vanskelige saker.

LES OGSÅ: Kirsti Husby kan bli Årets kvinnelige medieleder

Mange gode nominasjoner

– I år fikk vi mange gode nominasjoner, og veldig sterke kandidater som kjempet om prisen. Arbeidet har vært vanskelig til siste slutt, sa juryleder Annika Biørnstad til Adresseavisen lørdag forrige uke. 

Hun la til: 

– Etter grundig arbeid falt vi ned på disse tre finalistene, og en av dem kommer til å vinne prisen. Men juryen skulle gjerne hatt flere priser å dele ut.

LES PORTRETTET MED SJEFREDAKTØREN: Kirsti Husby knuser et kvart årtusen gammelt glasstak

Prisen deles ut av Medienettverket, et forum for kvinner i ledelse. Juryen har bestått av Juryleder Annika Biørnstad (NRK), Trine-Lise Jagge (Dynamic People), Kirsti Engedal Alfheim (Aller Media), Hanna Relling Berg (Sunnmørsposten) og Gard L. Michalsen (E24 Dine Penger).

Juryens begrunnelse:

«Kirsti Husby har jobbet i Adresseavisen siden 1998, og ble nyhetsredaktør i 2006. Fra 2012 til 2015 var hun utviklingsredaktør. Sommeren 2017 rykket hun raskt opp til jobben som sjefredaktør, da Tor Olav Mørseth sluttet. Adresseavisen og Polaris Media har de seneste årene levert både leservekst og solide økonomiske resultater. 

Om Årets kvinnelige medieleder, Kirsti Husby, skriver juryen følgende:
Årets vinner nyter stor respekt, og omtales som en tydelig leder. En som kan lede både gjennom utvikling og strategi - og med omsorg og blikk for menneskene rundt seg.

LES OGSÅ: Kirsti Husby ansatt som ny sjefredaktør i Adresseavisen

Hun løfter også fram dyktige kolleger, flere av dem kvinner, både som profilerte journalister, kommentatorer og redaktørkolleger. 
Hun overtok jobben på kort varsel, og skulle lede videre en redaksjon som har gått gjennom store kutt, tapte inntekter og opplagsnedgang.

Det har hun gjort på imponerende vis. Til vekst, flere abonnenter, økte inntekter og ny optimisme. Bak suksessen ligger solide journalistiske prestasjoner, som også har gitt mediehuset flere priser de seneste åra. 

Adresseavisens første kvinnelige sjefredaktør Kirsti Husby er en særdeles verdig vinner, og i dette tilfellet: Det var på tide!»

På forsiden nå