Trondheim kommune advarer:

To barn forsøkt lokket inn i en bil

Trondheim kommune ber foreldre til mindreårige om å være ekstra oppmerksomme etter to tilfeller der barn er forsøkt lokket inn i en bil av en voksen mann.

Denne meldingen ble fredag kveld sendt ut til alle foreldre og foresatte til barnehage- og skolebarn i Trondheim kommune.  Foto: SKJERMPRINT

Saken oppdateres.

Oppfordringen, som er underskrevet kommunaldirektør Camilla Nereid, ble sendt fredag kveld til alle foresatte med barn i barnehager og barneskole i Trondheim via den elektroniske meldeboka.

«Det har nå vært to tilfeller der en voksen mann har forsøkt å trekke barn inn i en bil,» heter det i meldingen.

Nardo og Lademoen

De to hendelsene skjedde på hver sin kant av Trondheim.

Den første hendte mandag morgen på Nardo. På vei til Hoeggen skole ble en jente tilsnakket av en mann i en bil.

Det andre tilfellet skjedde tirsdag ettermiddag ved Trondheim kommunale kulturskole i Gregus gate på Lademoen. Etter endt undervisning ventet en gutt i 7 – 8 årsalderen utenfor skolen på å bli hentet, da en fremmed mann kom kjørende og lokket gutten med godterier.

- Fornuftig som gutten er, gikk han tilbake og inn på skolen igjen, sier rektor Vegar Snøfugl ved Trondheim kommunale kulturskole.

- Vi anbefalte foreldrene å politianmelde forholdet, og har varslet skoleledelsen i Trondheim kommune som nå har orientert alle foresatte til småbarn.

LES OGSÅ: Mann skremte skolebarn på Lade

Etterforsker fortsatt

Etter å ha fått melding fra Hoeggen mandag, rykket politiet umiddelbart ut og var til stede ved skolen resten av dagen. Etterforsking ble igangsatt, og eventuelle vitner oppfordret til å ta kontakt.

- Denne oppfordringen gjelder fortsatt, sier avsnittsleder Marit Johanne By i spesialavsnittet ved Sentrum politistasjon.

Forholdet er fortsatt under etterforsking, og fram til nå er det blant annet innhentet elektroniske spor i tillegg til at vitner er avhørt.

- En kvinne skal ha gått forbi da det var kontakt mellom jenta og bilføreren. Denne kvinnen ønsker vi kontakt med. Likeledes om noen har sett jenta løpe vekk fra mannen, sier Marit Johanne By.

Hun kjenner ikke til hendelsen på Lademoen.

På forsiden nå