Politiet går ut med navn og bilde på savnet mann

Ola Grønning Bergem har vært savnet siden natt til søndag. Han ble sist observert ved utestedet Fire Fine. Mandag kveld gjennomfører politiet en rundspørring blant naboer til utestedet.

SAVNET: Ola Grønning Bergem har vært savnet siden natt til søndag.  Foto: Politiet

Saken oppdateres.

Mandag kveld ble søket i Nidelva etter 24 år gamle Ola Grønning Bergem fra Trondheim avsluttet.

- Det er for mørkt til å fortsette søket, og det er derfor avsluttet for i dag. Det vil bli tatt en ny vurdering tirsdag morgen, forteller etterforskningsleder Therese Raaken Bykvist ved Sentrum politistasjon.

Rundspørring av naboer

Politiet foretar mandag kveld en rundspørring blant naboer til utestedet Fire Fine.

- Vi lurer på om det er noen som kan ha sett eller hørt noe som har betydning for saken, sier hun.

Politiet gjennomførte rundspørring mandag kveld.   Foto: håvard haugseth jensen

 

Ola Grønning Bergem hadde på seg mørk dress, lys skjorte og slips. Han er cirka 184 cm høy og har normal/slank kroppsbygning. Han er mørk blond og har kort skjegg

Bildet av den savnede er ikke fra samme kveld, men antrekket er likt det han er beskrevet å skal ha hatt på seg da han forsvant. Det er foreløpig usikkert om han hadde frakken på da han forsvant.

Mandag har det pågått søk i  Trondheim sentrum etter 24-åringen. Det er mannskaper fra Røde Kors hjelpekorps og Trøndelag brann- og redningstjeneste som har deltatt i søket.

- Politiet har satt ned et etterforskningsteam og jobber blant annet med å kartlegge bevegelser og å innhente informasjon fra kamera som kan ha fanget ham opp. Flere vitner er avhørt og det er gjort funn av en mobiltelefon som vi mener tilhører ham i elven utenfor Cafe Løkka, skriver politiet i pressemeldingen.

Etterforskningsleder Raaken Bykvist forteller i 18-tida at det ennå ikke er 100 prosent bekreftet at mobilen er den savnede sin.

- Det jobbes med å få ut teledata, og vi forsøker å finne ut alt vi kan om den mobilen, sier hun.

Også en dykker settes inn i søket etter den savnede. 

 

Etterforsker

Mannskapene fra Røde Kors gikk langs elva og undersøkte blant annet båter. Brannvesenet var ute med båt, og i 11-tida ble det også søkt med dykkere.

- Søket foregår både til lands og i Nidelva/Kanalen parallelt med etterforskning og etterretningsarbeid, opplyste operasjonssentralen på Twitter.

Det letes også i båtene som ligger fortøyd i elva. 

Pent kledd

Den savnede ble meldt savnet etter en tur på byen natt til søndag.

Politioverbetjent Wenche Johnsen ved operasjonssentralen opplyste tidligere mandag ettermiddag at det er snakk om utestedet Fire fine.

- Han var på byen sammen med venner og dro fra utestedet mellom klokken 24.00 og 02.00. Han hadde på pene klær - hvit skjorte og slips, sa Johnsen.

- Kartlegge bevegelser

I 18-tida forteller etterforskningsleder Raaken Bykvist at de forsøker å snevre inn tidsrommet samtidig som de forsøker å finne retningen som Ola tok.

- Jeg kan foreløpig ikke si noe mer om hvorfor han kom vekk fra sine venner. Vi har kontroll på hvem som var på julebordet i forkant av byturen, og vi vil fortsette å snakke med dem. Det finnes helt sikkert både ett, to og ti bilder fra denne kvelden, og vi skal vurdere om vi kan gå ut med andre bilder av den savnede, sier hun.

- Nå fokuserer vi på å kartlegge bevegelsene til den savnede, og vi trenger observasjoner fra andre enn dem som var sammen med ham denne kvelden, sier hun.

Mannskap Røde Kors og brannvesenet leter mandag formiddag etter den savnede. 

 

Politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon i Trondheim, opplyser til Adresseavisen at det var familien til mannen som meldte ham savnet.I løpet av søndag ble også en etterlysning spredt på sosiale medier av venner og kjente.

Politiet fant mobil

- Det var også venner av savnede som reagerte på at han ikke dukket opp til avtaler søndag, fortalte Johnsen.

Politiet begynte å lete etter mannen allerede natt til mandag, opplyste hun. Det var i forbindelse med letingen at en politipatrulje fant det som trolig er Grønning Bergems mobil.

Ber folk sikre opptak

Politiet ønsker at de som har overvåkningskamera i Trondheim sentrum, ser gjennom og melder fra dersom de har plukket opp noe som kan være interessant for politiet.

- Vi har satt ned en egen etterforskningsgruppe som nå har et eget videoprosjekt. De samler inn videomateriale fra overvåkningskameraer for at vi skal kunne ettergå bevegelsene hans, sa Johnsen.

- Røde Kors bistår med 20 mann og de leter både ved elva og på land, fortalte hun.

Politiet bisto med politihunder.

Letingen pågår ved elva. 

 

Om noen har tips eller video-/bildemateriale som kan være interessant i saken, kan politiet kontaktes på telefon 02800, opplyser politioverbetjent Momyr.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no

På forsiden nå