Disse er glade for at det regner på nyttårsaften

Ikke alle er glade for regn på nyttårsaften. Likevel finnes det noen som syns det er veldig greit.

Rolig nyttårsvakt for brannmannskapet på Nyhavna. (F.h.) Rune Våbenø, Ketil Tiller, Marthe Rønning, Jon Westbye, Tore Ramberg, Snorre Juul og Robert Fiskvik (inne i bilen).  Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

Lunta på det dyre fyrverkeriet tar ikke fyr, finskoene er full av gjørme og håret du brukte to timer på er flatt. Regn på nyttårsaften er det fåtallet som foretrekker.

Bortsett fra brann- og redningstjenesten.

LES OGSÅ: - Vi kunne ikke droppe dette på grunn av dårlig vær


Gode råd før oppskyting
  • Forbered fyrverkerioppskytingen i dagslys
  • Bruk briller og kontroller at fyrverkeriet ikke er skadet
  • Sørg for at fyrverkeriet ikke kan velte
  • Bøy deg aldri over fyrverkeri med antent lunte
  • Hold god avstand fra oppskytingen

- Selvfølgelig gleder vi oss til klokken tolv og det spektakulære fyrverkeriet, men det er naturlig at det blir mindre å gjøre for oss når det regner. Vi ønsker jo bare færrest mulig uhell, forteller Ole-Petter Smørsgård, stedfortredende brigadeleder på Sluppen Brannstasjon.

Rolig kveld

Han legger til at de siste årene har det blitt færre uttrykninger på nyttårsaften, og han tror det skyldes større fokus på sikkerhet.

LES OGSÅ: Slik blir nyttårsaften i Trondheim og omegn

- Jeg mener flere er mer observante og tenker sikkerhet, noe som er veldig viktig. I tillegg har pinnefyrverkeri-forbudet vært avgjørende, fortsetter Smørsgård.

Nå håper han at de slipper å rykke ut senere i kveld.

- Vi har hatt en forholdsvis rolig kveld og har ikke rykket ut til noe som har vært fyrverkeri-relatert til nå. Det håper vi fortsetter.

LES OGSÅ: Sponsorpenger og dugnad gir familiefyrverkeri verdt 110 000 kroner

Tips på tampen

Smørsgård mener det er viktig å respektere reglene for fyrverkerioppskytning. Han peker spesielt på at barn, overstadig berusede og andre som ikke bør være i nærheten av fyrverkeriet, holder avstand.

- Les bruksanvisningen på pakken, og planlegg godt hvordan dere skal gjøre det. Det kan være vanskelig å finne en stødig plass å sette batteriet, da det ikke er snø. Vi anbefaler derfor å bygge opp rundt batteriene med steiner eller lignende.

Han minner også om de forbudte områdene i Trondheim.

LES OGSÅ: Trude Naimak mistet hunden på nyttårsaften: – Hadde det ikke vært for fyrverkeriet, kunne Balder fremdeles vært i live

- Vi håper det blir en fin nyttårsfeiring på Festningen, og der ønsker vi å minne om sperringene. De er der for sikkerhetens skyld.


Det er ikke lov å sende opp raketter innenfor den striplede røde linjen. Det samme forbudet gjelder i Råkvåg.   Foto: Skjermdump fra tbrt.no

 

LES OGSÅ: Vurderte å avlyse familiefyrverkeriet på Festningen

Viktig å huske

Alkohol og eksplosiver ikke hører sammen. Du får tregere og dårligere vurderingsevne. Dersom fyrverkeriet ikke tenner ved første forsøk, må du ikke prøve å tenne det på nytt. La det stå i 30 minutter eller dynk det med vann, før du fjerner det. Skadet fyrverkeri skal ikke i søpla, men leveres tilbake til forhandler.

God nyttårsfering og godt nytt år!

På forsiden nå