Brundtland avlyser trondheimsbesøk på grunn av sykdom

Gro Harlem Brundtland skulle ha deltatt på Isfit fredag kveld. Men den tidligere statsministeren har meldt sykdomsforfall.

Gro Harlem Brundtland skulle ha besøkt Isfit i kveld, men har i siste liten meldt forfall på grunn av sykdom.  

Saken oppdateres.

Den internasjonale studentfestivalen i Trondheim (Isfit) var svært begeistret da de i januar kunne fortelle at Gro Harlem Brundtland sto på plakaten for årets festival. For tredje gang i Isfits historie hadde vår tidligere statsminister takket ja til Isfit.

Brundtland var deltaker på den aller første Isfit-festivalen i 1990 da temaet var «Change in Europe», og berlinmuren hadde falt bare noen måneder tidligere.  I 1994 var hun tilbake i Studentersamfundet sammen med Dalai Lama, vinner av Nobels fredspris i 1989.

Nå har Gro Harlem Brundtland, som fyller 80 år i april, meldt sykdomsforfall i siste liten.

Åpning av den første festivalen: Her sitter Gro Harlem Brundtland helt fremst i storsalen i Samfundet under den første Isfit-festivalen i 1990.  Foto: foto.samfundet.no

LES OGSÅ: Dalai Lama møtte Gro i Trondheim

LES OGSÅ: Dette er vinneren av studentenes fredspris 2019

500 deltakere fra hele verden

500 studenter fra 100 land i hele verden er samlet i Trondheim for å delta på den internasjonale studentfestivalen.

Sammen med vinner av Nobels fredspris i 2011, Tawakkol Karman, fra Jemen  og den indiske kvinnerettighetsforkjemper, Kirthi Jayakumar skulle Gro Harlem Brundtland ha snakket om kvinners rolle i  fredsbygging.

- Vi må dessverre meddele at Gro Harlem Brundtland ikke er i form til å delta på kveldens debattmøte. Vi ønsker henne god bedring, og sender varme tanker fra hele ISFiT. Kveldens arrangement vil fortsatt finne sted med Nobels fredsprisvinner Tawakkol Karman og Gro Lindstad fra Fokus, sier debattsjef Inga Mageli i en pressemelding fra Isfit.

Isfit i 1994: Fredsprisvinner Dalai Lama møtte Gro Harlem Brundtland. Nå kommer hun tilbake.  Foto: foto.samfundet.no

LES OGSÅ: - Vi er uredde og tror vi kan hjelpe Øst-Timor

Fredsprisvinner fra Jemen

Også indiske Kirthi Jayakumar har meldt forfall i siste liten.

- Det er selvsagt synd at Gro Harlem Brundtland og Kirthi Jayakumar ikke kan delta på debatten. Men sånn er det av og til. Til tross for det er interessen for debatten like stor blant deltakerne som har reist langveisfra, sier pressesjef, Tore Becker. Han understreker at det tilhører sjeldenhetene at Nobels fredsprisvinnere kommer til Trøndelag. 

Nobels fredsprisvinner Tawakkol Karman fra Jemen taler i Oslo i 2011.  Foto: JOHN MCCONNICO, Ap

 

Tawakkol Karman fra Jemen har stått på barrikadene for demokrati, menneskerettigheter og ytringsfrihet under den «arabiske våren» i Jemen.

I 2011 fikk hun Nobels fredspris for innsatsen sin.

LES OGSÅ: Sebastian har planen klar for de neste 50 årene. Målet er å bli president

LES OGSÅ: Studentene med egen fredsuke i Trondheim


På forsiden nå