Mann i 20-årene til sykehus med alvorlige skader i Trondheim

Hva som har skjedd og skadeomfanget er fremdeles usikkert, opplyser operasjonsleder.

Natt til søndag fikk politiet melding om at en person var alvorlig skadd i området rundt Nidarosdomen.   Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

- Rundt klokken 02.30 natt til søndag fikk vi melding via AMK at en person blødde og var alvorlig skadet i Midtbyen i Trondheim, forteller Svein Åkervik, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt.

Hendelsen skjedde i området rundt Nidarosdomen.

- Ikke livstruende skadd

- Vi gjennomførte etterforskning og åstedsundersøkelse på stedet. Vi er ikke sikre på om det var vitner til selve hendelsen, men det var ikke mannen selv som ringte inn, fortsetter Åkervik.

Sperringene rundt området ble fjernet like etter klokken 07.00.

Mannen i 20-årene ble kjørt til St.Olavs hospital, og tilstanden og skadeomfanget var lenge uavklart. Like etter klokken 09.00 søndag formiddag kunne operasjonsleder Svein Helgetun opplyse om at mannen får behandling og skal ikke være livstruende skadd.

Politiet gjennomførte åstedsundersøkelser på stedet helt frem til klokken 07.00 søndag morgen.   Foto: Mariann Dybdahl

Etterforsker saken bredt

- Jeg har få detaljer å gå ut med på dette tidspunktet i etterforskningen. Akkurat nå tar vi høyde for at hva som helst kan ha skjedd, og går bredt ut i etterforskningen, forteller operasjonsleder Svein Helgetun.

Han legger til at de ikke har en offisiell mistanke om hva som har skjedd ennå.

- Vi har ikke kommet i kontakt med vitner som kan ha sett hendelsen. Det var vitner som tilfeldigvis kom over mannen som ringte inn til AMK.

- Det pågår avhør av vitner, og vi håper å pågripe en eventuell gjerningsperson så raskt som mulig, legger Helgetun til.

Ikke avhørt ennå

Vakthavende politiadvokat ved Krimvakta, Charlotte Karlsen forteller at de nå er i en omfattende etterforskningsprosess.

- Vi tar vitneavhør, henter inn videoovervåkning, datatrafikk og tar tekniske undersøkelser, fortsetter Karlsen.

Hun bekrefter at mannen er alvorlig skadd, men stabil og kan ikke avhøres på dette tidspunktet.

På forsiden nå