Svingbrua ved Skansen stengt for gående og syklende

Inntil brua blir reparert blir den stående åpen for båttrafikk, melder Statens vegvesen.

Skansen bru har ødelagt en sylinder som gjør at brua ikke kan lukkes og åpnes. Den vil inntil videre kun holdes åpen for båttrafikk.  Foto: Espen Bakken

Saken oppdateres.

Det var da svingbrua skulle åpnes for båttrafikk torsdag denne uken den ble stående i lås. Nå er den åpnet manuelt, slik at båttrafikk kan gå forbi, men den vil inntil videre være stengt for gående og syklende. Det skriver vegvesenet i en pressemelding.

- Vi ber om at folk respekterer sperring og skilting. Vi vet at det er mange som gjerne vil ut med båtene sine nå, i tillegg til yrkestrafikken, så vi prøver å legge til rette for det, forklarer Knut Ove Dahle, bruforvalter i Statens vegvesen region midt.

Løftesylinderen under brua har blitt skadet og er derfor sendt til et spesialverksted for reparasjon.

- Vi er ennå ikke sikre på hva som er årsaken til skaden, men vi jobber med å finne svaret. Beskjeden vi har fått fra spesialistene er at det kan ta opptil to uker å få reparert sylinderen, sier Dahle videre.

Det har i flere år vært tekniske problemer med denne brua. Senest i mai var det trøbbel med overgang.

På forsiden nå