Derfor smalt det fra Kristiansten festning

21 skudd til ære for kronprinsesse Mette-Marit.

Mandag vil det komme en salutt fra Kristiansten festning.   Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

I anledning kronprinsesse Mette Marit fødselsdag 19. august ble det avfyrt salutt fra Kristiansten festnings saluttbatteri. Salutten besto av 21 skudd og ble utført av Heimevernet. Salutten ble avfyrt klokka 12.00, skriver festningsforvalteren på Facebook-siden til Kristiansten festning.

Det er ikke lagt opp til noe offisielt program for kronprinsessen når hun mandag fyller 46 år. Mest sannsynlig blir det privat feiring sammen med familien, skriver NTB.

I likhet med kronprinsen pleier kronprinsesse Mette-Marit å feire fødselsdagen privat. I tillegg til å være bursdagen hennes, er mandagen i år for øvrig en merkedag av andre årsaker: det er første skoledag på prinsesse Ingrid Alexandras nye skole, Uranienborg skole, der 15-åringen begynner i 10. klasse nå fra høsten.

På forsiden nå