Lanserer ny lokalavis i Trondheim

Nidaros blir en heldigital avis som kommer ut første gang nyttårsaften. Redaktør er Arne Reginiussen, bror til fotballbrødrene Tore og Mads Reginiussen.

Arne Reginiussen blir redaktør av Nidaros. Han forteller at Nidaros har ambisjoner om å være dagsordensetter, ledende leverandør av bynyheter, sterkt tilstede i lokal sport og god på kultur- og underholdningsstoff.  Foto: Ole Gunnar Onsøien (pressefoto)

Saken oppdateres.

Norges største lokalaviskonsern Amedia lanserer en ny og rendyrket lokalavis i og for Norges tredje største by, Trondheim. Det skriver mediekonsernet i en pressemelding.

- Dette er vår nyttårsgave til befolkningen i Trondheim. Vi skal lage en avis for alle som bor og lever i Trondheim. Byen fortjener en dedikert og nyhetsdrevet lokalavis. Vi skal sette dagsorden og være tett på innbyggere og det som skjer, sier Arne Reginiussen, som blir ansvarlig redaktør for avisen.

LES MER: Nå er nesten halvparten av Adressas abonnenter heldigitale

- Behov for dedikert byavis

Den nye avisen har navnet Nidaros. Reginiussen opplyser at de har en redaksjon på tolv medarbeidere.

- Trondheim er en av byene i Norge som har vokst og vokser mest. Det er åpenbart at det er både et marked for og et behov for en dedikert byavis i Trondheim. Vi har stor tro på at vi skal lykkes med å skape noe nytt og spennende for alle dem som har tilhørighet til byen, enten de er innfødte eller nyinnflyttere knyttet til universitetet, næringslivet, kulturlivet eller andre store institusjoner og virksomheter med sete i byen, sier Reginiussen.

LES OGSÅ: Trondheimsnytt tatt av nett etter konflikt mellom redaktør og daglig leder

Først med siste nytt

Ifølge ham vil de satse sterkt på levende bilder, ikke minst direktesendinger av sport. Samtidig vil Reginiussen satse på journalistikk av høy kvalitet gjennom gravende journalistikk, debatt, forbrukersaker og være først med siste nytt fra tidlig morgen til sen kveld.

Konserndirektør i Amedia, Anders Opdahl, er også fornøyd. Han vektlegger mediemangfold:

- Dette er først og fremst viktig for folk Trondheim, men det er også berikende for norsk journalistikk at landets tredje største by igjen får en dedikert lokalavis. Det er sunt at mange redaksjoner kjemper om leserne. Det bidrar til høyere aviskonsum og et rikere tilbud til leserne. Nidaros skal få en sterk posisjon i en by i rivende utvikling, sier Opdahl.

Han opplyser at redaktør Reginiussen kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Finnmark Dagblad og iFinnmark.no. Arne Reginiussen vil trolig flytte til Trondheim og dermed havne i samme by som fotballbrødrene sine, Mads og Tore Reginiussen. De spiller for henholdsvis Ranheim og Rosenborg. 

Adressa: - Skal stå på

Kirsti Husby, sjefredaktør i Adresseavisen er klar for konkurransen.

- Det er alltid bra med konkurranse, vi ønsker den nye avisa velkommen, sier hun.

- Vi er et lag med høy selvtillit, men tar ingenting for gitt. Vi står på hardt hver eneste dag for å fortjene leserne våre og det skal vi gjøre i fortsettelsen, lover Husby.

Sjefsredaktør i Adresseavisen, Kirsti Husby, er glad for at det kommer en konkurrent.   Foto: Mariann Dybdahl

 

- Kom dette som en overraskelse?

- Nei, det gjorde det ikke. Det har stadig vært medieaktører som har forsøkt å etablere seg i Trondheim, sier hun.

- Hva skal Adresseavisen gjøre for å møte konkurransen?

- Adresseavisen skal være først og best på nyheter, sport, økonomi og kultur, og i tillegg skal vi lage unike og viktige saker fra vårt område, som bare vi kan løfte frem, fastslår redaktøren.

På forsiden nå