Flere trafikkulykker på vanskelig føre både søndag og mandag

- Avpass farten etter forholdene, oppfordrer politiet.

Ingen ble skadet da en bil kjørte av veien ved Grillstadtunnelen.  Foto: Bertil Lernæs

Saken oppdateres.

Mandag morgen kunne busspassasjer Anders Penna opplyse om en kollisjon mellom to biler på fylkesvei 755 ved Hestdalen i Indre Fosen. Det satt to personer i hver bil. Ulykken skjedde like før 06.30.

- Det var ingen som var skadd, men de var nok litt rystet. Airbagen i den ene bilen hadde blitt utløst, sier han til Adresseavisen.

- Glatt på stedet

Penna forteller at bussen stanset og at busspassasjerene hjalp sjåførene med å få kjøretøyene vekk fra veien.

- Det går fint an å komme forbi nå. Det ble en del materielle skader, og jeg er sikker på at ene bilen må berges, sier han.

Han forteller at det var glatt på stedet og at det også er en innsnevring til ett kjørefelt, som kan være medvirkende årsak til hendelsen.

Søndag ettermiddag havnet en bil utfor veien på Leinstrand. Nødetatene rykket ut, men en bergingsbil fikk opp bilen før politiet nådde fram.

- Flere meldinger om trafikkulykker/uhell samt utforkjøringer. Avpass farten etter forholdene, som mange plasser er utfordrende, skrev politiet i Trøndelag på Twitter søndag ettermiddag.

Det var andre gang i løpet av samme dag politiet advarte trønderske bilister.

- Snør og regner om hverandre

- Vi får mange meldinger om vanskelige kjøreforhold rundt om i fylket. Vi vil oppfordre folk til å ta det med ro. Det er nullføre, og det blir glatt når det snør og regner om hverandre, sier Bjørnar Gaasvik, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt.

Kø Grillstadtunnelen  Foto: Camilla Kilnes

Ved 16-tiden skapte en utforkjøring ved Grillstadtunnelen lange køer. En kvinne kom uskadd fra utforkjøringen.

- Det går bra med hun som satt i bilen. Det er verken personskade eller skader på bilen, sier operasjonsleder Gaasvik.

Bilen havnet av veien like før Grillstadtunnelen. Den kom kjørende i nordgående felt.

Bil traff bergveggen

I 20-tiden havnet en bil av veien ved Hyttfossen i Klæbu. Sjåføren slapp uskadd unna hendelsen, og sørget selv for å berge bilen.

Noe senere fikk politiet melding om en bil i bergveggen i Sunndalsvegen i Oppdal.

- Det var forbipasserende som reagerte på en bil. Da vi kom i kontakt med sjåføren sa han at han var uskadd, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund.

Slik så det ut like etter utforkjøringen.  Foto: Adressa.no-tipser

Tidligere søndag sakset en buss ved Angelltrøa, samtidig som politiet varslet om flere utforkjøringer. Da sendte Trondheim bydrift alt av tilgjengelig mannskap ut for å brøyte.

Det har vært trøbbel på vinterføret hele søndag. Problemene startet tidlig om morgenen, da en buss sakset nederst i Granåsvegen ved Bunnpris Angelltrøa.  Foto: Joakim Slettebak Wangen

LES OGSÅ: Vennegjeng tatt av snøskred i Oppdal

På forsiden nå