Flyttet midnattsfyrverkeriet på grunn av sterk vind

Dårlig vær førte til at Trondheim kommune avlyser festfyrverkeriet ved midnatt. Isteden ble det dobbel dose klokka 19.

Slik så det ut på nyttårsaften i fjor da midnattsfyrverkeriet ble sendt opp. I år blir fyrverkerishowet klokka 19.  Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

- Slik som det ser ut nå, er det ikke forsvarlig å sende opp fyrverkeri ved midnatt. Det er for mye vind, og det er kastevinder ifølge de værmeldingene vi har fått fra Meterologisk institutt i Bergen, sa Merete Mauland, rådgiver i Trondheim bydrift tirsdag ettermiddag.

- Avgjørelsen er tatt på bakgrunn av de værprognosene vi har fått. Det er pyrogruppen, Trondheim bydrift og brannvesenet som har tatt denne beslutningen i samråd, sier Mauland.

LES OGSÅ: Trøndelag får et heftig vær nyttårsaften

Familiefyrverkeri

Værmeldingen var imidlertid bedre klokka 19, da familiefyrverkeriet gikk i lufta. Derfor valgte kommunen å kjøre opp midnattsfyrverkeriet også da.

- Istedet for å avlyse fyrverkeriet, så kjører vi alt sammen klokken 19. Dermed kan flere kan få mulighet til å se fyrverkeriet, sier Mauland som er glad for at de kan få til denne løsningen på en slik stormfull nyttårsaften.

- Sikkerheten er det viktigste. Vi ser nå at det blir veldig mye vind utover kvelden, det er snakk om storm styrke. Da er det fint at vi likevel kan tilby fyrverkeriet, sier Mauland.

En gang tidligere er midnattsfyrverkeriet avlyst, det skjedde ved inngangen til 2016.

Pyrogruppen var i formiddag i ferd med å rigge til for fyrverkeriet på Festningen.  Foto: Borgar Sagbakken

LES OGSÅ: Her blir det fyrverkeri i Trondheim og omegn

Flytter vardetenningen

Kommunens fyrverkeri ble som vanlig sendt opp fra Festningen, og en halv time før det smalt, var det vardetenning ved Festningen. Mauland sier at vardetenningen i år er flyttet 100 meter vestover, mot Småbergan, for å overholde sikkerhetssonen.

- Bydrift setter opp fakler slik at det skal være enkelt å finne frem, sier Mauland, som håper at mange benytter anledningen til å få med seg kommunens fyrverkeri.

- Egentlig så er det nok slik at fyrverkeriet på Festningen ses best på avstand. Så en behøver ikke ta turen til Festningen, sier Mauland.

Her kan du lese kommunens invitasjon til nyttårsaftensfeiringen.

På forsiden nå