Politiet ber om tips for å finne brannstifter i Trondheim

Politiet mener to containere ble påtent i Klæbu natt til tirsdag.

En av containerne i Klæbu som ble påtent natt til tirsdag. Legg merke til det spraymalte postnummeret.  Foto: Politiet

Saken oppdateres.

Nå går politiet ut og ber om opplysninger fra folk som kan ha observert personer i området rundt de to brannstedene, ved Klæbu kirke og prestegården, og  ved Tanem i Klæbu.

- Vi ønsker tips fra alle som kan ha sett noe, eller kan ha opplysninger i saken. Kanskje noen har sett noen gå rundt med spraybokser. Foreldre bør sjekke om det er forsvunnet maling, eller kanskje noen har hatt maling stående i garasjen, sier politibetjent Trude Olden Røstad.

Folk som måtte ha tips kan ta kontakt med politiet på telefon 02800.

LES OGSÅ: Driftsleder slukket branntilløp

Tente på containere

Det var klokken 01.40 natt til tirsdag at politiet fikk melding om brann i Klæbu og rykket ut. Da brant det i en container på stedet. Det var den andre meldingen om containerbranner i området på kort tid.

En klescontainer ved Tanem i Klæbu ble påtent natt til tirsdag.  Foto: Politiet

 

- Vi fikk melding om brannen fra brannvesenet. Da hadde de allerede vært ute på den andre brannen. Vi fikk melding om den klokken 01.25, sier operasjonsleder Kirsten Bergstrøm ved politiets operasjonssentral i Trøndelag til Adresseavisen tirsdag morgen.

De to brannene det er snakk om var i en søppelcontainer ved Klæbu kirke og en klescontainer på Tanem. Ifølge operasjonslederen er begge de to containerne tagget ned.  Det er ikke meldt om skader ut over de ødelagte containerne.

LES OGSÅ: Nå har Trondheim over 200 000 innbyggere

Sprayet med signatur og postnummer

Da politiet fikk melding om brannene ble flere politipatruljer sendt ut for å søke i området, men uten å finne noen personer. Bergstrøm sier det er opprettet sak på forholdene og at politiet vil etterforske videre hva som har skjedd.

- Tror dere det er samme person eller personer som står bak?

- Det er grunn til å tro at de begge er påtent og at det kan være de samme som står bak. En grunn til at vi tror det er at de er sprayet med lignende tagging, sa Bergstrøm tirsdag morgen.

De to påtente containerne er begge sprayet med postnummeret i Klæbu og signaturen «ULS».  Foto: Politiet

 

Politibetjent Røstad, som jobber med etterforskningen av containerne er påmalt «7540» og det som ser ut som signaturen «ULS».

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Er det noen som vil huske Klæbu?

- Vi vet ikke hva «ULS» betyr, men 7540 er jo postnummeret i Klæbu, sier hun.

Politiet kjenner ikke til at lignende tagging er malt andre steder i området, men ønsker opplysninger i saken.

På forsiden nå