Etterlyser navngitt mann etter skyteepisode i Ila

Politiet etterlyser mann i forbindelse med skyteepisode i Ila i desember. Han skal pågripes ifølge politiet.

Politiet har gått ut med et bilde av mannen de etterlyser. Han har status som mistenkt i forbindelse med skyting i Ila i desember i fjor. Adresseavisen har valgt å sladde bildet.   Foto: politiet

Saken oppdateres.

I forbindelse med hendelsen der en mann i 30-årene ble skutt i Ila i Trondheim 5. desember 2019, ønsker politiet å komme i kontakt med en navngitt mann, ifølge en pressemelding sendt ut av Trøndelag politidistrikt onsdag morgen.

- Mannen er 180 cm høy og har blå øyne. Han hadde kort hår i desember. Det har nok ikke rukket å bli så mye lengre, sier politiadvokat Trygve Angen i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Mannen er 28 år gammel.

I pressemeldingen politiet har sendt mediene er bildet usladdet og mannens fulle navn er oppgitt. Pressens etiske regelverk, Vær varsom-plakaten, stiller strenge krav når mediene skal identifisere en person forbundet med en kriminell handling. Den etterlyste mannen er ifølge pressemeldingen mistenkt for en kriminell handling. Dette er det første stadiet i en etterforskning av en person, og i mange tilfeller ender en mistenkt person ikke opp med å bli dømt i saken.

Det er også gått en og en halv måned siden hendelsen skjedde, og personen utgjør ifølge politiet ikke noen overhengende fare for folk flest. De strenge kravene i Vær varsom-plakaten er laget fordi det å bli identifisert med navn og bilde i forbindelse med en kriminell handling er svært belastende, og slik Adresseavisen vurderer saken så langt er ikke vilkårene for identifisering i Vær varsom-plakaten 4.7 oppfylt. Denne vurderingen kan endre seg etter hvert som vi får mer informasjon fra politiet.

Norsk statsborger

Politiadvokat Angen sier politiet ikke har sikre opplysninger om hvor den etterlyste mannen befinner seg. Det er derfor de nå går ut med etterlysningen i håp om å få inn nye opplysninger.

Politiet etterlyste etter skytingen i Ila denne bilen som gjerningsmannen eller gjerningsmennene kan ha benyttet.  Foto: Politiet

 

- Hvilken rolle har den etterlyste mannen i denne saken?

- Det vil jeg ikke gå inn på, men vi mener at han var til stede, sier Angen.

LES MER: Derfor tok hun bildet som kan bli svært viktig for etterforskningen

Politiet ber om at personer som har informasjon om hvor mannen befinner seg, tar kontakt på telefonnummer 73 48 94 00.

Dette gjelder også dersom man observerer mannen, eller har observert ham etter 5. desember 2019. Mannen er norsk statsborger og opprinnelig fra Grenland-området i Vestfold og Telemark fylke. Han er ifølge folkeregisteret registrert som utvandret til Sverige.

Han benytter et annet navn i Sverige og har tilknytning til Värmland.

LES OGSÅ: Skuddoffer kom inn i butikk: - Han kom blødende inn i butikken

Trolig to skudd

Det var om kvelden den 5. desember at en mann i 30-årene ble skutt på gata ved Bunnpris-butikken i Ila i Trondheim. Mannen ble sendt til St. Olavs hospital med alvorlige skader. To menn ble etter hendelsen pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøk. De to ble raskt løslatt, men politiadvokat Angen bekrefter at de fremdeles har status som siktet. Den ene nektet straffskyld i det første avhøret, mens den andre ikke ville la seg avhøre av frykt for represalier.

Her fotograferer krimteknikerne kniven som ble funnet 51 meter fra Bunnpris-butikken i Ila. Ifølge politiet var det skuddofferet som selv ringte politiet.  Foto: Vegard Eggen

 

LES OGSÅ: Operert to ganger på grunn av skuddskadene

- Ikke ta kontakt med mannen

- Selv om vi ikke har grunn til å tro at han utgjør noen fare for publikum generelt, er det ikke ønskelig at man forsøker å ta kontakt med mannen direkte. Tips om hvor mannen befinner seg kan også inngis anonymt, står det videre i pressemeldingen.

Mannen er etterlyst som mistenkt i saken ifølge pressemeldingen. Han skal pågripes står det videre.

Politiadvokat Trygve Angen opplyser til Adresseavisen at mannen formelt er siktet i saken.

LES MER: Øyenvitne til Adresseavisen: Så mann vifte med kniv - deretter ble han skutt

Etterlyste to personer

To personer har vært etterlyst etter skytingen i Ila. Den ene, en 25 år gammel mann, meldte seg for politiet i Danmark i mellomjula. Sist mandag ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Mannens forsvarer, Rikke Arnesen, sa etter fengslingsmøtet at hennes klient ønsket å forklare seg for politiet, men ikke før han får innsyn i anklagene mot seg. Hun og klienten er misfornøyd med at viktige bevis i saken er klausulert - hemmeligholdt for 25-åringen.

Politiadvokat Angen sier 25-åring fortsatt ikke har forklart seg. Han viser til at politiet mener det er behov for å unnta dokumenter så lenge en av de hovedmistenkte i saken fortsatt er på frifot.

- Det er også litt av hensyn til han som sitter varetektsfengslet at vi nå går ut med denne etterlysningen, sier Angen.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå