Flere voldshendelser blant tenåringer i sentrum

Ungdommer helt ned i 12-års alderen var involvert i voldshendelser i Midtbyen fredag.

  Foto: Håvard Jensen

Saken oppdateres.

Det var etter et arrangement på kultursenteret Isak fredag kveld at det kom meldinger om bråk og voldshendelser i Midtbyen. Tenåringene hadde samlet seg i området Ravnkloa og Torget.

- Ungdommene er i alderen fra 12 til 17 år. En 13-åring, som er fornærmet i saken, er bragt inn til kriminalvakta. En 16-åring har søkt tilflukt i en butikk i sentrum, opplyste operasjonsleder Trond Volden til Adresseavisen litt før klokken 21.

Bortvist fra sentrum

Politiet fikk de første meldingene om bråk klokken 19.49 fredag kveld. Flere politipatruljer kom raskt til stedet.

- De første meldingene gikk ut på at det var beruset ungdom. Jeg har ikke fått tilbakemelding fra patruljen ute om dette er tilfelle, sa Volden.

En gutt er kjørt inn til kriminalvakta for avhør. Han vil bli anmeldt. Fire gutter er bortvist fra Trondheim sentrum. Alle er i alderen 15-16 år. Det ble også ringt en del foreldre som ble bedt om å hente sine barn.

- Uoversiktlig

- Det var et arrangement hvor også mindreårige fikk være til stede. Det ble sagt at det var hundrevis av ungdommer på stedet, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt lørdag morgen.

Han forteller at noen av ungdommene er godt kjent fra før av.

- Det var en uoversiktlig situasjon. Ingen ble alvorlig skadd, men det er en som har status som fornærmet. Han fikk seg trolig et slag, sier Kimo.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no

På forsiden nå