NTNU har besluttet å stenge

Det bekrefter ledelsen i NTNU ovenfor Adresseavisen torsdag formiddag.

Studenter ble sendt hjem fra NTNU. Fra venstre Andrea Berge, Mathilde Volle Fiborg, Nora Evensen Jansrud, og Mathilde Bugge-Hundére. Hjemsendingen burde kommet i går, sier førsteårs studentene.   Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Torsdag formiddag har ledelsen i NTNU Trondheim vurdert om de skal stenge universitetet og dermed sende studentene hjem på grunn av situasjonen rundt det nye koronaviruset.

Beslutningen er nå tatt og ledelsen har vedtatt at universitetet nå skal stenges. Studenter skal heller ikke oppholde seg på campus opplyses det på universitetets nettsider.

- Vi har gjort fortløpende vurderinger rundt dette i flere uker og gjør tiltak. Nå sendes alle studentene hjem fra campus, sier Ida Munkeby fra ledelsen i NTNU.

Avlyser undervisning

Alt av fysisk, timeplanfestet undervisning og praksis avlyses. I første omgang gjelder dette fra og med 12. mars, til og med 20. mars.

- Vi kommer sannsynligvis til å få signaler om kraftigere tiltak fra regjeringen, og statsråden har innkalt rektorene til hastemøte i dag som vi skal følge på skype, sier Munkeby.

Alle ansatte ved NTNU oppfordres nå å bruke hjemmekontor, så langt det lar seg gjøre.

- Hva betyr dette for de ansatte?

- Det er klart det betyr mye for de ansatte. Vi har nærmere 42 000 studenter og nå forbereder vi oss på å gi undervisning digitalt. Vi må løse kjerneoppgavene våre på en annen måte. Det må vi gjøre som en del av en nasjonal og internasjonal dugnad for å hindre smittespredning, sier Munkeby.

Studenter og ansatte vil få mer informasjon fortløpende, forteller organisasjonsdirektøren.

-Vi jobber videre i planleggingen med tanke på eksamen og videre vurderinger.

Ansatte over 65 år skal i hovedregel jobbe hjemmefra, i tillegg til studenter og ansatte i andre risikogrupper.

Ut i fra tips som Adresseavisen har mottatt har flere ansatte ved NTNU allerede tidligere i dag tatt i bruk hjemmekontor.

- Skulle ha skjedd i går

Andrea Berge, Mathilde Volle Fiborg, Nora Evensen Jansrud og Mathilde Bugge-Hundére er førsteårs studenter på dataingeniørstudiet. De synes avgjørelsen om å stenge universitetet kom noe sent.

- Det var på tide at vi ble sendt hjem nå, når alle andre skoler og universitet har stengt. Det var forventet, og burde ha skjedd i går, sier de til Adresseavisen.

NTNU studentene Andre Olaisen, Olav Helland og Johannes Alten-Ronæss synes det er litt spesielt å måtte dra hjem fra campus.  

Andre Olaisen, Olav Helland og Johannes Alten-Ronæss går på fysikk og matematikk-linje ved NTNU. De ble også sendt hjem fra campus i dag formiddag.

- Det er liitt rart å bli sendt hjem. For oss er det igrunn krise for enkelte fag, for vi skulle ha møtt opp for å ha gjort noen eksperimenter, sier studentene som forlot Gløshaugen i 11-tiden torsdag.

På forsiden nå