Tre ansatte ved St. Olavs hospital smittet av korona

Kolleger er sendt hjem i karantene, opplyser St. Olavs hospital lørdag.

Tre ansatte ved St. Olavs hospital er smittet av korona.  Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

- Vi har nå tre tilfeller av smittede ansatte. Vi har kontroll på alle tre smittesituasjonene. Det vil si at samtlige kolleger som har vært i kontakt med de smittede er sendt i hjemmekarantene, og disse testes dersom de får symptomer, opplyser Tom Christian Martinsen, fagdirektør ved St. Olavs hospital i en mail.

Pasienter som er berørt av disse tilfellene, får oppfølging, melder sykehuset.

En av de tre smittetilfellene ble kjent lørdag ettermiddag. Dette er en ansatt som har fått påvist korona etter besøk i utlandet. Vedkommende har ikke vært på jobb etter hjemkomst.

Fagdirektør Tom Christian Martinsen.   Foto: Richard Sagen

- For fremtidige smittetilfeller, kan det for inneliggende pasienter som kommer i kontakt med ansatte som får påvist smitte, være aktuelt med innføring av dråpesmitteisolering. For utskrevne pasienter gjelder hjemmekarantene og testing om de utvikler symptomer, uttaler Martinsen i mailen.

LES OGSÅ: St. Olav vil avlyse planlagte operasjoner

Karantene

Fredag ble det klart at 291 ansatte ved St. Olav er satt i karantene. Dette som følge av de nye og langt strengere karantenereglene fra Folkehelseinstituttet. Torsdag var bare 64 ansatte i karantene.

Sykehusdirektør Grethe Aasved sa til Adresseavisen torsdag at hun forventet en økning i antallet ansatte i karantene.

- Jeg går ut fra at antallet i karantene vil øke betydelig, og da kan det være at noen avdelinger blir mer rammet enn andre, uttalte Aasved.

Fredag hevet St. Olavs hospital beredskapen til gul epidemialarm.

- Det er ingen akutt forandring, men helhetsbildet krever at hele organisasjonen nå er skjerpet på å håndtere situasjonen, skriver St. Olavs hospital på sin nettside.

Det er tre nivåer av beredskap - grønn, gul eller rød.

To nye tilfeller i Trondheim

Det er nå 31 personer som er smittet av korona i Trondheim. Lørdag morgen meldte kommunen at det var oppdaget to nye tilfeller av koronasmitte.

Dette var to menn i 50-årene.

- Begge har nylig vært på reise i Østerrike, og de er fra ulike reisefølger. De har begge milde reaksjoner på koronasmitte, opplyste smittevernoverlege i Trondheim kommune, Eli Sagvik i en pressemelding.

På forsiden nå