Stanser alle besøk på helseinstitusjoner

Helsedirektoratet har innført stans i alle besøk på offentlige og private helse- og omsorgsinstitusjoner. Tiltakene innføres med umiddelbar virkning i Trondheim kommune.

Saken oppdateres.

– Tiltakene omfatter alle besøkende, inkludert pårørende til beboer og pasienter, frivillige hjelpere og andre som leverer tjenester, eller bidrar med aktiviteter, skriver Trondheim kommune i ei pressemelding.

Det er de ansatte som må sørge for at adgangskontroll iverksettes på de ulike institusjonene.

Tiltakene innføres for å beskytte pasienter og brukere som er innlagt, og som på grunn av sin helse- og sykdomstilstand kan ha økt risiko for alvorlige sykdomsforløp dersom de blir smittet av Covid-19.

LES OGSÅ: Slik skal Trondheim kommune ta imot flere pasienter fra St. Olav

– Institusjoner pålegges nå å sette inn nødvendige tiltak for at besøksstansen skal fungere i praksis. Derfor må informasjon om adgangskontroll og besøksstans gjøres tydelig for alle potensielle besøkende og samarbeidsparter med tydelig informasjon på nettsider, ved inngangsdører og gjennom andre informasjonskanaler som er tilgjengelig, skriver kommunen videre.

Helsedirektoratet opplyser at det i noen tilfeller vil være behov for å gjøre unntak – eksempelvis pårørende til kritisk syke eller ledsager til barn og fødende.

LES OGSÅ: – Ingen barn avvises dersom de kommer på skolen og i barnehagen

På forsiden nå