To nye smittede i Trondheim

Det opplyser Trondheim kommune tirsdag morgen.

18 personer fra Trøndelag har vært om bord på MS Roald Amundsen, og flere av disse er fortsatt i Tromsø.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Saken oppdateres.

Mandag 3. august testet to nye personer i Trondheim positivt for covid-19. Begge har vært på Hurtigruten.

- Den ene smittede er i 70-årene og har lette symptomer. Den andre er under ti år, og hadde mandag ingen symptomer. De to smittede har begge vært passasjerer på Hurtigruten. De smittede er ikke i familie. Begge er i karantene, den ene hjemme, den andre i en annen kommune, skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

Seks hurtigrute-passasjerer er testet i Trondheim. Bare én av disse har testet positivt. Den andre av mandagens smittede ble testet i en annen kommune.

Ytterligere en passasjer, som bor fast i Trondheim men kommer fra en annen kommune, skal testes tirsdag.

Mandag ble totalt 288 personer testet. 190 er satt opp til testing tirsdag, og 120 vil bli kontaktet i dag for time til testing onsdag.

Syv trønderske kommuner berørt

Tidligere har Folkehelseinstituttet (FHI) opplyst i en pressemelding om at syv trønderske kommuner er berørt som følge av smittespredningen på Hurtigruten. Tromsø kommune har sagt at de tester alle passasjerer som oppholder seg i kommunen. 18 personer fra Trøndelag har vært om bord på MS Roald Amundsen, og flere av disse er fortsatt i Tromsø.

– Vi ber også passasjerer fra seilasene som oppholder seg i andre kommuner enn der de er folkeregistrert, om å ta kontakt med kommunen hvor de oppholder seg for å informere om at de er i karantene i kommunen. Da kan de også få råd fra den lokale kommunehelsetjenesten der de er, har avdelingsdirektør Line Vold i FHI tidligere uttalt i nevnt pressemelding.

De som var på MS Roald Amundsen mellom 17. til 31. juli, må i karantene i ti dager. Karantenen gjelder fra man gikk av skipet.Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no


LES OGSÅ: Halvparten av de ansatte på sykehjemmet i Jämtland var smittet: – Tenk om jeg har smittet noen på jobben

LES OGSÅ: Koronasmittet ansatt skulle vært i karantene

LES MER: Familie fra Trondheim fikk korona i Spania: - Vi hadde ingen mistanke om at vi var smittet

Smitte i Trøndelag Pr. 1000

  • < 0,5
  • < 1
  • < 2
  • < 5
  • > 5
Kilde: Trønderske kommuner – Oppdateres løpende

Antall personer bekreftet smittet

  • 223 Trøndelag
  • 3115 Norge
  • 475k Verden
Kilde: Trønderske kommuner og FHI – Oppdateres løpende

Antall personer smittet av korona

Kommune Personer Pr. 1000
Kilde: Trønderske kommuner – Oppdateres løpende
På forsiden nå