Vi sender direkte fra studiestarten i Trondheim

Følg sendingen fra campus nå.

Saken oppdateres.

Mandag 10. august er det klart for studiestart i Trondheim. For første gang samles ikke alle de nye studentene på campus, men til en digital immatrikulering.

Det blir taler fra rektor, hilsen fra Erna Solberg og Henrik Aasheim, presentasjon av studentorganisasjoner og nyttige tips. Bandet «I like to sleep» vil spille seg rundt på campus.

LES OGSÅ: - Vi føler oss på ingen måte trygge. Gode rutiner er utrolig viktig

10 000 nye studenter til Trondheim

Totalt får Trondheim over 10 000 nye studenter denne uka. Cirka 9000 begynner på NTNU. Barnehagelærerutdanningen på Dronning Mauds Minne skal ta imot snaut 500, og BI får nesten 1000 ferske studenter.

Men disse tallene er fortsatt usikre fordi ingen vet før semesteret er godt i gang hvor mange som faktisk stiller til undervisning. Universitetene sender ut tilbud om studieplass til flere studenter enn det er studieplasser. Det er fordi noen studenter takker nei, andre takker ja, men kommer ikke likevel.

LES OGSÅ: - Nå forventer vi at alle NTNU-foreleserne har brukt sommeren til å lage god digital undervisning

Hos NTNU i Trondheim har cirka 9500 studenter takket ja til en studieplass gjennom Samordna opptak. Hos NTNU i Gjøvik har 1131 takket ja til en studieplass. Hos NTNU i Ålesund har 771 takket ja til en studieplass.

I tillegg kommer to-årige masterprogram, og etter - og videreutdanning. Disse studentene søker ikke gjennom Samordna opptak.

LES OGSÅ: Når Celine blir student til høsten, får hun ikke gå på forelesning

På forsiden nå