AtB stenger fremdørene på bybussene midlertidig

På grunn av smittesituasjonen i Trondheim og krav fra vernetjenesten stenger AtB fremdørene på bussene på bylinjene inntil videre.

AtB stenger påny fremdørene på bussene på bylinjene.  Foto: Sindre Vartdal

Saken oppdateres.

Koronatiltaket ble gjeninnført fra klokken 12 på fredag, opplyser AtB i en pressemelding fredag ettermiddag.

- Fremdør blir midlertidig stengt på bylinjer og linje 70 i Trondheim. Dette gjøres som et smitteverntiltak mellom sjåfør og kunde, og som følge av at Tide og Vys vernetjeneste i dag har fremlagt krav om stenging av drift, skriver de i pressemeldingen.

Det betyr også at reisende med T-kort ikke får registrert kortet om bord.

- Vi beklager de ulempene dette medfører for våre kunder, sier direktør for kommunikasjon og drift i AtB, Grethe Opsal i pressemeldingen.

Hun sier samtidig at det ikke vil bli gitt gebyr ved billettkontroll på bylinjer for reisende med T-kort autoreise inntil videre, men at de likevel anmoder kunder om å registrere kortene på metrostasjonene.

AtB valgte i mars å stenge fremdørene på bussene som et tiltak for å begrense spredning av koronaviruset, men de har gjennom sommeren fått kritikk fra passasjerer som dermed ikke har kunnet bruke T-kortene sine.

Fra den 21. september ble dørene derfor åpnet igjen, men kun for påstigning for reisende med T-kort verdi, i tillegg til bankkort på regionlinjer.

På forsiden nå