Deler ut 50 000 kroner til dem som resirkulerer

Trondheim renholdsverk vil overraske de som resirkulerer glass og metall de to neste ukene.

Nanna Elise Hjeltgaard fra Trondheim Renholdsverk har fått oppgaven med å finne og overraske vinnerne.  Foto: Trondheim Renholdsverk

Saken oppdateres.

For å få flere til å resirkulere glass og metall, har Trondheim renholdsverk (TRV) satt i gang en konkurranse. Hver dag i to uker framover deler de ut 5000 kroner ved et tilfeldig returpunkt for glass og metall i Trondheim.

- Vi gjemmer oss rett og slett og ved et av returpunktene i byen, og overrasker noen som kommer for å resirkulere. De blir ganske perplekse, sier kommunikasjonsrådgiver Ellen M. E. Lundring i TRV til Adresseavisen.

- En vinner hver dag

Det man trenger å gjøre for å bli med, er å skylle og kildesortere glass og metall. Trondheim renholdsverk og gjenvinningsanlegget Sirkel står bak kampanjen, der målet er å hylle innbyggerne som gjenvinner.

- Alle som gjenvinner glass- og metallemballasje ved returpunktene i Trondheim mellom 9. og 20. november er med i trekningen av 5000 kroner. Vi kommer til å overraske en heldig vinner hver ukedag ved et tilfeldig returpunkt, sier kommunikasjonssjef Tone Pettersen Olden i Trondheim Renholdsverk i en pressemelding.


LES OGSÅ: «Alle andre» har gjort det i flere år. Nå er det bestemt at innbyggerne i Trondheim også får det

De understreker at pengene som deles ut i konkurransen kommer fra gjenvinningsanlegget Sirkel, og ikke blir tatt av renovasjonsgebyret til innbyggerne i Trondheim.

Her er kart over returpunkter i Trondheim

- Klarer dere å få til utdelingen på en koronavennlig måte?

- Ja, vi holder avstand, og spriter hendene før vi deler ut premien, sier Lundring.

LES OGSÅ: Hval full av plast inspirerte til ryddedugnad

Trenger flere tacosaus-glass

Ved returpunktene gjenvinner man glassflasker, hermetikkbokser, syltetøyglass og aluminiumsformer. Ifølge renholdsverket er det fortsatt en del som ikke blir gjenvunnet.

- Vi er ganske flinke fra før, men har fortsatt en del å hente, for eksempel på å resirkulere glassemballasje som tacoglass og syltetøyglass, sier Lundring.

Fylles opp: Mottaket for glass og metall på Heggstadmoen er mellomstasjon før det sendes videre til Fredrikstad. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.  Foto: Terje Svaan

Nesten 2700 tonn glass- og metallemballasje ble samlet inn av trondhjemmerne i 2019, ifølge tall fra TRV. Det blir nesten 15 kilo per innbygger. Det innsamlede avfallet sendes til Sirkels anlegg i Fredrikstad. Det gjenvinnes og blir blant annet til ny glassemballasje, nye metallprodukter og byggematerialet glasopor.

LES OGSÅ: Forskere undersøkte om det er mikroplast i fisken vi spiser - dette fant de ut

På forsiden nå